Tilbage til oversigten
Baldeforstørrelse, Kirurgi

15 spørgsmål og svar om Brazilian Butt Lift

Hvordan foregår Brazilian Butt Lift? Hvornår må man sidde på numsen igen? Vi svarer på nogle af de spørgsmål, vi oftest får om baldeforstørrelse med eget fedtvæv

Hvordan foregår Brazilian Butt Lift?

Baldeforstørrelse, også kaldet Brazilian Butt Lift (BBL), forgår ved at fedtet ‘høstes’ via fedtsugning fra steder på kroppen med fedtdepoter, man gerne vil af med, f.eks. på maven, lænden, flankerne eller lårene. Indgrebet foregår i fuld narkose, og når fedtet er høstet, renses det, hvorefter det transplanteres strategisk til de områder, der ønskes mere fylde, f.eks. balderne. Grundprincippet med BBL er altså at ’shape’ og skulpturere kroppen, så den får en mere ideel facon. Fedtsugning og fedttransplantation anvendes således i kombination for at skabe en smukt proportioneret timeglasfigur med udgangspunkt i den enkeltes anatomi. Nedetiden er ca. 2-3 uger, og risici er få.

kropskonturering

Er det nok med en operation?

Hvor mange behandlinger, der er behov for, varierer fra patient til patient. Det afhænger bl.a. af hvor meget fylde, du i sidste ende ønsker at få. Derudover kan det afhænge af, hvad udgangspunktet er og dermed hvor meget ekstra fylde, der er brug for. Allerede i den indledende fase tager vi en snak om hvilken størrelse og resultat, du kan forvente. På den måde vil vi fra start forventningsafstemme, hvad det er for en størrelse og udseende, vi går efter. Der bør derfor ikke være nogen overraskelser i løbet af forløbet.

Kan alle få lavet Brazilian Butt Lift?

De fleste kan få foretaget et Brazilian Butt Lift. Det kræver selvfølgelig, at man har noget fedt. Nogle har flere områder med uønskede fedtdepoter, mens andre er meget slanke. Vi kan som regel godt finde noget fedt uden at ’oversuge’ de områder, der er.

Hvordan kommer fedtet ind i ballerne?

Fedtet fjernes via fedtsugning, hvorefter det renses og spindes ned, så det kan genindføres i bagdelen. Det foregår med en stump kanyle og efterlader dermed minimale ar. Arrene placeres indenfor området, som trusserne normalt dækker. Resultatet er en slankere, mere harmonisk kropskontur med fyldigere og rundere balder, også kaldet S-Curve Buttock Lift. En anden bonus ved BBL er, at man ved brug af eget fedt slipper for et fremmedlegeme i kroppen. Det er altså langt mere naturligt sammenlignet med implantater.

Kan man også gøre det ved bryster?

Ja! Hos CeriX er vi blandt de førende klinikker i Danmark inden for fedttransplantation og kosmetisk kirurgi. Vi tilbyder også brystforstørrende operation med eget fedt. Desuden laves der fedttransplantation til eksempelvis ansigt og håndrygge, der er andre populære områder.

Hvad koster det at få lavet?

Prisen ligger fra 50.000 kr. Når du kommer til en forundersøgelse, snakker vi om dine ønsker og forventninger og laver en individuel behandlingsplan. Prisen afhænger af antal områder, der skal fedtsuges og antal områder hvor man gerne vil have lagt fedt ind, prisen afspejler således hvor lang tid proceduren tager, dette er normalt 3-4 timers kirurgi.

Vi tilbyder rentefri finansiering op til 60.000 kr. til via Resursbank.

Kan man få lavet en samtidig med MMO?

Ofte vil dette ikke være muligt, da man ikke kan ligge på balderne efter BBL operationen, hvilket vil være nødvendigt, og man samtidig ikke kan ligge på maven efter en MMO, dvs. de to procedurer er et dårligt match i samme seance. Der skal gerne gå min. 6 uger fra BBL til MMO. Man kan få MMO efter en fedtsugning, hvor der ikke er lagt fedt i balderne.

MMO

Hvor længe holder baldeforstørrelse med eget fedt?

Resultatet er permanent, og normalt forsvinder ca. 30% af det transplanterede fedt, så det resultat, du oplever efter 4-6 uger, er sandsynligvis permanent.

Er det rigtigt, at rygere ikke anbefales at få foretaget et Brazilian Butt Lift?

Ja, det er korrekt. Vi anbefaler altid vores patienter, at de holder pause med at ryge i 2-3 uger før operationen og 2 uger efter. Studier viser, at fedtet, der injiceres, kan forsvinde lettere, hvis man ryger. Generelt anbefaler vi, at patienter holder pause med at ryge i forbindelse med alle operationer.

Hvis man taber sig efter et Brazilian Butt Lift, taber man så det fedt, der er lagt ind?

Det korte svar er ja. Man taber fedt på bagdelen efter en baldeforstørrelse, hvis man taber sig – på samme måde som du ville gøre det, hvis du ikke havde fået foretaget indgrebet. Omvendt ser vi, at man får det meste af fedtet tilbage på bagdelen igen, hvis man tager på igen.

Får man ar efter et Brazilian Butt Lift?

Man får 4-6 meget små ar på ca. 1 cm. Med tiden ser man dem slet ikke.

Hvornår kan man arbejde igen efter et Brazilian Butt Lift?

De fleste patienter vender tilbage til arbejdet inden for et par uger efter et Brazilian Butt Lift. De første 2-3 uger efter operationen skal du sove på maven eller sideleje, ikke på ryggen. Det anbefales også, at du kun sidder ned i korte perioder det første stykke tid for at modvirke belastningen på balderne. Til forundersøgelsen vil vores plastikkirurg informere dig grundigt og give dig svar på alle spørgsmål vedr. forholdsregler m.m.

Er man meget øm efter BBL?

Til sammenligning svarer helingsprocessen efter en Brazilian Butt Lift til en fedtsugning. Det anbefales, at du bruger komprimeringsbeklædning i de første 4-6 uger efter operationen. Dette er for at reducere hævelser og hjælpe huden til at stramme op. For de fleste er det almindeligt at opleve væskeophobning, blå mærker, hævelse og midlertidig følelsesløshed i det behandlede område.

Hvornår må man sidde på numsen igen?

Efter operationen er det vigtigt, at det fedt, som er transplanteret, overlever. Fedtcellerne kræver nyt blod og næringsstoffer for at kunne overleve. Det sker ved hjælp af en proces, som kaldes angiogenese, hvor nye blodkar gror ind i det transplanterede fedt. Forstyrres processen vil de nye fedtceller dø, og denne proces kræver derfor fred og ro, og unødvendige tryk skal derfor undgås. Vi anbefaler at bruge komprimeringsbeklædning i de første 4-6 uger samt ikke at sidde eller ligge på bagdelen.

Er det sandt, at Brazilian Butt Lift er farligt?

Langt de fleste komplikationer opstår i de tilfælde, hvor operationen er udført af læger, der ikke er uddannet og specialiseret indenfor plastikkirurgi. I Danmark er der heldigvis meget skrappe regler og retningslinjer både for, hvordan indgrebet skal udføres samt hvem, der må udføre indgrebet.

BBL_1

Sikkerheden kommer før alt. Der er nogle begrænsninger på hvor meget fedt, der kan lægges ind. Vi har nogle retningslinjer i Danmark fra Sundhedsstyrelsen, som vi naturligvis følger. Der er dog nogle steder i Udlandet, hvor man lægger rigtig meget fedt ind, og det er med en klar forøget risiko for helbredet, så det gør vi selvfølgelig aldrig. Vi følger desuden retningslinjerne fra ISAPS (The International Society of Aesthetic Plastic Surgery), sådan at sikkerheden er høj i forbindelse med indgrebet. De tilråder forsigtighed, og at man kun transplanterer fedt til det eksisterende fedtvæv på balderne og aldrig under muskelfascien.

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud