Tilbage til oversigten
IPL, Pigmentfjernelse, Skønhed

Er behandling med laser en god idé om sommeren?

Man hører ofte, at sommeren ikke er et godt tidspunkt at få laserbehandling i ansigtet. Spørgsmålet er, om det passer? For mange er sommeren en god tid, fordi de netop har tiden til at få behandling. Ferietid er lig med tid til selvpleje. Men er der medicinske grunde til at undgå behandling med laser i sommermånederne?

Årsagerne til at undgå laserbehandling i sommermånederne hænger sammen med den mere udtalte soleksponering. Udføres laserbehandling på den traditionelle facon, dvs. ablative lasere (f.eks. CO2), som fjerner det øverste hudlag, betyder det, at det underliggende hudlag mangler beskyttelse mod solens UV-stråler. Når huden er mindre beskyttet og mere eksponeret, kan det føre til solskader på hudcellerne samt en øget produktion af Melanin, dvs. det brunlige pigment, som huden producerer som reaktion på UV-lys. Det resulterer i brune pletter og plamager på huden, så man ender med en uens hudtone.

laserlys

Det er derfor vigtigt at huske solcreme – og rigeligt af den!

Solcreme efter laserbehandling er alfa og omega

En solcreme med en høj solfaktor (SPF 30 eller 50) blokerer meget effektivt for solens UV-stråler, så solskader og øget produktion af Melanin undgås. Alle, der får behandlet ansigtet med laser, anbefales en beskyttende solcreme, som blokerer for det skadelige UV-lys.

Fraxel laser i sommertiden

Mange vælger i dag at få laserbehandling med Fraxel laser, der laver ganske små mikroskopiske kanaler i huden, som skaber kontrollerede skader i huden, hvilket booster huden til at danne ny, frisk hud. Med såkaldt fraktioneret laser, som f.eks. Fraxel, behandles kun en del af det område, der udsættes for laseren. Det betyder, at helingsprocessen er meget minimal sammenholdt med f.eks. ablative lasere.

Udviklingen indenfor teknologi og udstyr er gået stærkt de seneste år. I dag er laserne både mere effektive og skånsomme, så behandling kan foretages året rundt, også om sommeren.

Fraxel laser er derfor en oplagt mulighed i sommertiden, da risikoen for solskader og øget Melaninproduktion er reduceret.

Konklusionen?

Så længe du er forsigtig og flittig med at bære solcreme og undgå direkte soleksponering efter laserbehandling, er sommeren et fint tidspunkt til at få behandling. Vælger du desuden en fractional laserbehandling, reducerer det udfordringen med sommersolen yderligere.

Generelt er det en god idé at undgå decideret soldyrkning og at sidde udenfor i flere timer på stranden eller vandet, da mængden af UV-lys er ekstra høj disse steder. For nogle er det svært at undgå. Så er du meget sol- og strandglad, vil det naturligvis være bedst at få laserbehandling i efteråret.

Hvad koster laserbehandling

Prisen for behandling med laser afhænger af lasertypen og det område, der skal behandles. Er der kun tale om et enkelt område ligger prisen fra 700 kr., mens prisen for et helt ansigt er 3.000 kr. Der vil ofte være behov for flere behandlinger ved behandling med non-ablative lasere, som f.eks. fraktioneret laser. I disse tilfælde er der muligt for at opnå rabat ved køb af et forløb og klippekort.

Udfyld kontaktformular og få en gratis konsultation