Se månedens kampagner her

Mandlig brystudvikling kaldes også gynækomasti, og kan være til stor kosmetisk gene

Mandlig brystudvikling – Gynækomasti

Hos CeriX ved vi at mandlig brystudvikling kan være et svært emne. Vi sørger derfor altid for at give dig et trygt forløb i diskretion, og tager altid udgangspunkt i dig og dine ønsker.
Tilbage til oversigten

Book forundersøgelse

Du kan booke din forundersøgelse hos
vores Plastikkirurg her via vores
booking service

Bliv ringet op

Udfyld formularen herunder, så ringer vi til dig inden for 2 hverdage.

Skal udfyldes

Se Daniel Yadete forklarer om mandebryster

I denne video kan du blive klogere på reduktion af mandlig brystudvikling, også kaldet Gynækomasti. Indgrebet henvender sig overordnet set til dig, som er generet af øget volumen i brysterne.

Mandlig brystudvikling kan have mange årsager, typisk skyldes det dog vækst af kirtelvævet, det kaldes på fagsprog for gynækomasti. På siden her kan du læse mere om, hvad mandlig brystudvikling er, og hvordan vores professionelle personale hos CeriX kan hjælpe dig, hvis du ønsker en brystreduktion grundet mandlig brystudvikling.

Vi har mange års erfaring med plastikkirurgi, og kan helt sikkert også finde en løsning til dig, som du bliver glad og tilfreds med.

Årsager til mandlig brystudvikling

Der kan være mange årsager til at mænd har brystudvikling. Alle mænd har et lille brystkirtelanlæg, som kan udvikle sig i puberteten. Gynækomasti grundet vækst i kirtelvævet forekommer hos omkring 50% af alle drenge i puberteten. Det er både ufarligt og som regel også forbigående.

Hos voksne mænd forekommet det hos færre end 1% og kan skyldes sygdom. Årsagen til mandlig brystudvikling kan også være, at man har gennemgået et vægttab, som kan gøre at brysterne hænger. Misbrug af anabolske steroider kan også give vækst af brysterne hos mænd, og almindelig vægtøgning og/eller brysterne kan vokse af ukendt årsag.

Fælles er dog, at det for de fleste mænd kan være så generende og hæmmende, at det fx kan være ubehageligt at have en stram t-shirt eller skjorte på. Både af kosmetiske årsager og på grund af ømhed i brysterne.

Mandlig brystudvikling hos mænd eller ”mandebryster” ses hos en del mænd. Mange mænd henvender sig til CeriX, fordi de finder det kosmetisk generende, og fordi de ofte også føler en nedsat maskulinitet.

Vi ønsker altid at vores kunder er glade og tilfredse, og derfor tager vi også en dybdegående snak om, hvad årsagen til den mandlige brystudvikling er, hvad du ønsker ændret, og hvordan vi eventuelt kan hjælpe dig med dette.

 

 

Få fjernet uønskede mandebryster ved brystreduktion

Hos CeriX foretager vi forskellige kosmetiske operationer, herunder brystreduktioner. Ved denne operation er det muligt at fjerne overskydende hud, fedtvæv og brystkirtelvæv, og spørger du os, er livet for kort til at være ked over småting, som måske i virkeligheden er meget lette at gøre noget ved.

Er du tilfreds med dig selv, bærer du også dig selv bedre og får en særlig karisma, hvor du ikke behøver at gemme dig i store trøjer. Derfor kan en brystreduktion være den helt rigtige løsning for dig, hvis du er ked af eller irriterer dig over dine mandebryster.

Formålet med en brystreduktion

En kosmetisk brystreduktion skal reducere størrelsen på brysterne, men vi gør dog opmærksom på at hormonændringer eller vægtforøgning efter operation kan gøre, at brysterne vokser igen. Formålet er at reducere størrelsen eller ændre på formen af brysterne.

Indgrebet henvender sig overordnet set til dig, som er generet af øget volumen i brysterne. Hos kvinder vil det ofte skyldes ryg-, nakke- og skuldersmerter, men hos mænd er der dog som regel andre årsager til ønsket om en brystreduktion.

Der kan være forskellige typer af gynækomasti og årsager til operationen hos mænd, herunder:

 • Øget vækst i begge bryster pga. hormoner
 • Asymmetrisk vækst
 • Vækst pga. vægtøgning
 • Overskydende hud ved vægttab

Mandlig brystudvikling kan generelt inddeles i tre typer, hvilke bestemmer hvilken type operation der er mest egnet. Der kan være tale om udelukkende fedtvæv, en kombination af både fedtvæv og kirtelvæv samt eventuelt overskydende hud.

GYNÆKOMASTI

 • Hos os er du i fokus, og din tilfredshed er vores mål
 • Trygt forløb med private rammer og professionelle kirurger
 • Eksklusivt univers med fuld diskretion og 100% tavshedspligt

 

Se flere eksempler

Finansiering

Hos CeriX har vi nu den mulighed, at tilbyde vores kunder DK’s bedste finansierings løsning. Med et lån fra Resurs Bank er det muligt for dig at dele din betaling op over en længere periode, med en fast månedlig ydelse. Du kan låne op til 60.000kr rentefrit og du bestemmer selv, om du vil afdrage 499kr, 899kr, 999kr pr md. Uanset hvor meget du vælger at låne, er din månedlige udgift fast. Det giver total budgetsikkerhed! Ønsker du at høre mere om muligheden for finansiering, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 61616117.

Sådan foregår et forløb med mandlig brystreduktion

Hos CeriX foregår alle vores operationer med de nyeste maskiner og med en høj grad af sikkerhed. Vores kirurger har mange års erfaring inden for brystkirurgi og er yderst kvalificerede, og du er derfor altid i sikre hænder. Du kan herunder læse lidt mere om, hvordan en mandlig brystreduktion som regel forløber både før, under og efter operationen.

FORUNDERSØGELSE

Inden beslutningen om at få foretaget en operation for mandlig brystudvikling kommer du til forundersøgelse hos vores plastikkirurg. Her taler du med kirurgen om dine forventninger, og du får en grundig gennemgang af dine muligheder. Kirurgen undersøger dig og vurderer brystvævet. Afhængig af hvilken type brystvæv det drejer sig om – fedtvæv, kirtelvæv eller begge dele – vurderer kirurgen herefter, hvilken type operation der er mest egnet til dig.

Følgende er kontraindiceret til denne type operation

 • BMI over 30
 • Sygdomme i hjerte, kredsløb og lunger
 • Tidligere alvorlige komplikationer ved narkose
 • Type 1 diabetes
 • Epilepsi med anfald

Kirurgen vil altid tage dine ønsker med ind i vurderingen, men også vejlede og rådgive baseret på mange års erfaring med kosmetiske operationer, herunder mandlige brystreduktioner.

OPERATIONEN

Da det som regel er mængden af fedt, som bestemmer, hvor store dine bryster er, vil vi ved en brystreduktion typisk fjerne uønsket fedt samt overflødig hud og eventuelt også dele af brystkirtlen. Det foregår typisk således, at kirurgen lavet et snit omkring det mørke område på brystvorten. Herfra lægges der et snit lodret ned samt langs folden under brystet. Derefter fjernes overflødigt og uønsket fedt, hud og kirtelvæv, hvorefter brystvorten med tilhørende nerver og blodårer flyttes til sin nye placering og syes fast igen. Brystet vil herefter være væsentligt formindsket, og som regel vil det hos mænd være helt væk.

Indgrebet udføres i fuld narkose og tager som regel mellem 1 og 3 timer. Det vil være et mindre ar rundt om brystvorten, som med tiden bliver mindre synligt. Kirurgen vil tage dig igennem, hvordan netop din operation vil foregå under jeres indledende samtale.

EFTER OPERATIONEN

Resultaterne efter operationen vil afhænge meget af brysternes størrelse og form inden operationen samt dine forbehold og helingsproces efter. Vi anbefaler, at du tager 1-2 uger fri fra arbejde efter operationen og helt undgår fysisk aktivitet eller tunge løft de først 1,5-2 måneder.

Bryster kræver desuden ekstra støttet i ugerne efter operationen, og en sports-BH kan derfor være en god ide. Eventuelle ar efter operationen bør desuden ikke udsættes for sol i et helt op til et år efter operationen, hvilket mange mænd har tendens til at glemme. Det er utroligt vigtigt, hvis man ønsker at arrene skal blive så pæne som muligt. Anvend gerne tape på arrene i de første måneder efter operationen.

Du skal altid føle dig helt tryg når du forlader os efter et indgreb eller en operation. Derfor bliver du altid grundigt informeret af plastikkirurgen og sygeplejersken, inden du tager hjem. De gennemgår forholdsregler i tiden efter operationen og svarer på evt. spørgsmål, så du føler dig tryg.

Derudover taler du med den kirurg, der opererede dig, inden for det første døgn, og du har hele tiden et direkte nummer, du kan komme igennem til os på 24/7. Du kan derfor føle dig tryg i hele forløbet.

10–14 dage efter operationen kommer du desuden til opfølgning hos en af vores sygeplejersker. Du vil ligeledes blive tilbudt en tid til opfølgning hos plastikkirurgen 3-6 måneder efter operationen.

Mulige bivirkninger ved mandlig brystreduktion

En bivirkning ved denne operation er risikoen rødlige ar og en nedsat følelse i brystvorterne. Særligt ved større brystreduktioner kan dette forekomme. Vores kvalificerede kirurger vil dog altid gøre deres ypperste for, at du oplever så få gener og bivirkninger som muligt.

Denne operation regnes for at være permanent, men patienten bliver dog altid gjort opmærksom på, at der vil opstå naturlige ældringstegn på bryster med tiden, og sker der en hormonforandring eller væsentlig vægtøgning hos patienten efter brystreduktionen, kan det betyde, at brysterne vokser igen. Ligeledes vil brug af anabolske steroider hos mænd kunne medføre fortsat brystvækst.

 

MØD KIRURGEN

Stig-Frederik er overlæge og speciallæge i plastikkirurgi. Han har en Ph.d.-grad og er forskningsansvarlig overlæge for det første private stamcellelaboratorium til kosmetisk plastikkirurgi.

Han er en af de førende eksperter på verdensplan indenfor fedttransplantation og stamceller til brug i både rekonstruktiv- og kosmetisk plastikkirurgi. Han har publiceret mange artikler i internationale tidsskrifter, bl.a. i The Lancet som eneste danske plastikkirurg. Han er en meget brugt foredragsholder ved internationale kongresser i plastikkirurgi.

Han er ligeledes specialist indenfor rekonstruktiv- og kosmetisk plastikkirurgi, og stræber altid efter perfektion og skønhedsidealet er et naturligt og velproportioneret look. Han er derudover også en af de få plastikkirurger i verdenen, der kan udføre det kendte Alexandra brystløft, som efterlader et resultat uden synlige ar.

Stig Frederik er perfektionist ud til fingerspidserne, men hans helt særlige kompetencer er:
 • Fedttransplantation til ansigt
 • Brystforstørrende operation med implantater og brystforstørrende operation med eget fedt
 • Fjernelse og udskiftning af brystimplantater
 • Alexandra brystløft og brystreduktion
 • Brystrekonstruktion
 • Fedtsugning
 • Fjernelse af slapt maveskind samt slap hud på lår og arme
 • Fjernelse af slap hud efter stort vægttab
 • Operation for mandlig brystudvikling
 • Øjenlågsoperationer
 • Rekonstruktiv- og kosmetisk plastikkirurg