Tilbage til oversigten
CoolTech

Fedtfrysning bivirkninger

Fedtfrysninger er i løbet af de sidste par år blevet en af de mest udbredte metoder at komme ønskede fedtdepoter til livs på. Og det er med rigtig god grund. Fedtfrysning er både mere effektivt og ikke mindst mere skånsom end en klassisk fedtsugning.

Men ingen behandling er helt uden bivirkninger. Fedtfrysning er dog kendt for kun at medføre meget få og midlertidige bivirkninger. Vi giver dig her det fulde overblik over hvilke bivirkninger, der kan være ved at få foretaget en fedtfrysning.

Fedtfrysning kort fortalt

Fedtfrysning er en teknologi, hvor man via en særlig applikator fryser fedtcellerne i et givent område på kroppen ned til -8 grader. Ved denne temperatur krystalliserer fedtcellerne, hvorved de dør. Man kan også sige, at den lave temperatur ødelægges fedtcellerne. Når først fedtcellerne er ødelagt, kan de ikke regenerere sig selv. Man fjerner simpelthen fedtceller fra kroppen for altid. Det betyder altså, at man ikke kan danne de samme fedtdepoter efterfølgende! Ved slankekure krymper man til sammenligning sine fedtdepoter, men man har stadig det samme antal. Det er også derfor, man efter en slankekur kan opleve at tage de tabte kilo på igen og gendanne de samme fedtdepoter som tidligere.

Hvordan virker fedtfrysning

Bivirkninger ved fedtfrysning

Selvom fedtfrysning overvejende er en meget skånsom og effektiv behandlingsform, er den ikke helt fri for bivirkninger. Fælles for alle bivirkningerne er dog, at de er midlertidige og aftagende over tid. I sidste ende er de blot et udtryk for, at din krop er ved at hele ovenpå behandlingen.

Bivirkninger umiddelbart efter behandlingen

De første bivirkninger forekommer lige efter, at selve fedtfrysningen er blevet foretaget. Ved en fedtfrysning fryses fedtcellerne som nævnt ned til -8 grader. Denne lave temperatur medfører, at man ikke vil kunne mærke noget i det behandlede områder. Du vil derfor opleve, at det behandlede område er følelsesløst. Derudover vil din krop være hævet på grund af den mindskede blodcirkulation, hvilket er forårsaget af selve frysningen. Så snart fedtfrysningen er overstået, vil en af vores sygeplejersker let massere det behandlede område for at få blodcirkulationen i gang igen. Dette er en nødvendighed, for ligesom man kender det fra, når ens hånd ’sover’, så kan denne del af processen medføre, at det simrer og stikker i det behandlede område alt efter, hvor nedkølet kroppen er blevet. Disse gener vil dog ikke vare længe og gå væk i løbet af få minutter – eller et par timer, i sjældne tilfælde.

Bivirkninger 2-5 dage efter behandlingen

De mest udbredte bivirkninger mærkes i den første uge efter, at fedtfrysningen har fundet sted. Her er de mest almindelige bivirkninger lette smerter, ømhed, ’blå mærker, hævelse eller en fornemmelse af følelsesløshed i det behandlede område. Det er forskelligt fra person til person hvor længe, man føler sig følelsesløs. Derudover afhænger det også af hvor på kroppen, man er blevet behandlet. Disse bivirkninger er dog i sig selv ikke negative, men som sagt snarere et udtryk for, at kroppen arbejder på at udskille de destruerede fedtceller. Du vil dog ikke være så øm, at det vil hæmme dig i nogle af dine daglige gøremål, ligesom du heller ikke vil få brug for at tage smertestillende medicin.

Bivirkninger 2-6 uger efter behandlingen

Langt de fleste personer oplever ingen bivirkninger efter den første uge til ti dage, men i enkelte tilfælde kan man stadig have en følelse af lettere ømhed eller delvist følelsesløshed i kroppen efter en uges tid.

fedtfrysning_fedtsugning

Der skal gå 12 uger imellem hver behandling

Da det er meget forskelligt, hvor lang tid det kan tage at hele ovenpå en fedtfrysning, og fordi vi ønsker at være på helt sikre side, når det gælder vores kunders sundhed, bør der gå minimum 12 uger mellem hver CoolTech behandling. På den måde sikrer vi, at din krop ikke reagerer uhensigtsmæssigt på vores behandling. Derudover minimerer vi også risikoen for, at du kommer til at opleve negative bivirkninger i forbindelse med vores behandling.

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud