Tilbage til oversigten
CoolTech, Gode råd, Kirurgi, Skønhed

Fedtfrysning eller fedtsugning?

Hvordan slipper du bedst af med det genstridige fedt på maven og lårene? Du træner sikkert flittigt, ligesom du har (nogenlunde) styr på den sunde kost. Alligevel kan du ikke blive topmaven eller sidedellerne kvit. Nu er du nået til et punkt, hvor du har brug for lidt ekstra hjælp

Det er desværre mere reglen end undtagelsen, at det sidste fedt er det sværeste at blive kvit. Det skyldes bl.a., at kroppen stritter imod, jo tættere du kommer på din idealvægt. For hvert kilo du taber, bliver din forbrænding lavere. Det er ganske enkelt fordi, kroppen bliver mindre og mindre, og mængden af energiforbrugende celler bliver tilsvarende færre. På den måde vil du være nødt til at minimere dit daglige energiindtag yderligere, hvis du for eksempel skal af med de genstridige “dansehåndtag“.

Alternativt skal du skrue (endnu) mere op for energiforbruget ved at træne mere, længere eller anderledes end hidtil. Alderen spiller desuden ind. Mange oplever, at det bliver sværere at tabe sig i takt med alderen. Det basale stofskifte nedsættes nemlig, idet muskelmassen falder, og der sker ændringer i den hormonelle balance, ligesom vi forbrænder mere kulhydrat og mindre fedt.

To muligheder

Der er overordnet to muligheder for at slippe af med uønsket fedt: fedtsugning og fedtfrysning.

Fedtfrysning: Mindre fedtdepoter

Ønsker man at undgå at skulle under kniven er fedtfrysning en god erstatning. CoolTech fedtfrysning er en “walk-in”-behandling, der fryser og reducerer fedt i bestemte områder, f.eks. på maven eller lårene. Fedtfrysning er meget egnet til mindre fedtdepoter, hvor behandlingen via et kontrolleret kuldesystem fryser fedtcellerne ned. Det kan de ikke tåle, så de går til grunde og udskilles naturligt af kroppens lymfesystem i ugerne efter behandlingen. Når fedtcellerne er udskilt, kommer de aldrig igen, og du vil derfor aldrig tage på i samme omfang. Med fedtfrysning opnås typisk en reduktion på op til 25% af de uønskede fedtceller i det behandlede område.

Untitled_1.9.1

Fedtsugning: Større fedtdepoter

Fedtsugning er den kirurgiske løsning, og det er et indgreb, der både udføres i lokal og fuld bedøvelse. Helingsperioden efter en fedtsugning vil typisk vare 10 til 14 dage. Fedtsugning er især egnet, hvis der er tale om større fedtdepoter som på maven, men kan også anvendes til kinder eller dobbelthagen. Resultatet er permanent, så fedtcellerne vil være væk for altid, og det er muligt at opnå en reduktion på op til 70% ved fedtsugning.

Young female body with marks for plastic operation, gray backgro

Hvad er den bedste løsning?

Den bedste løsning afhænger helt af omfanget af de uønskede fedtdepoter. Har du meget fedt, du gerne vil af med, er fedtsugning formentlig den bedste løsning, er der tale om mindre områder vil det måske sagtens kunne klares med en fedtfrysning. Således kræver det altså altid en individuel konsultation at beslutte, hvorvidt fedtfrysning eller fedtsugning er den rette behandling.

Kontakt os og få en uforpligtende konsultation