Tilbage til oversigten
Botox, Restylane, Skønhed

Hvad er forskellen på Botox og fillers?

Botox og fillers er elsket af mange for deres anti-age effekt. Når huden er ung, har den et højt niveau af elastiske fibre, som holder huden stram og ungdommelig. Når vi bliver ældre, mister huden en del af sin elasticitet. Huden bliver mere løs og dårligere til at beskytte sig selv mod skader. Det fører bl.a. til synlige linjer, der ikke forsvinder af sig selv

Fælles for Botox og fillers er, at de begge medvirker til at reparere huden, stramme op og give den et mere ungdommeligt look. Der er dog en fin linje (pun intended) mellem de to behandlinger. Men hvad er forskellen på Botox og fillers egentlig, hvordan fungerer de, og hvordan ved du, hvad der er det rigtige for dig?

Lad os starte med at kigge nærmere på Botox…

Hvad er Botox?

Botox er et registreret varemærke, som produceres af firmaet Allergan, og navnet dækker over et lægemiddel, der indeholder botulinumtoxin type A. Botox injiceres specifikt i ganske små mængder for at reducere rynker, f.eks. rynken mellem brynene.

Botox er faktisk ikke det eneste mærke af botulinumtoxin, der anvendes til behandling af rynker, men det er det, som de fleste forbinder med rynkereduktion. Det skyldes måske det meget mundrette navn (Botox, red.) og det faktum, at det er det navn og lægemiddel, der omtales med størst frekvens i medierne.

Botox er for anti-age behandlinger, hvad Dyson er for støvsugere.

rynke behandling

Hvordan reducerer Botox linjer og rynker?

Botox og andre mærker af botulinumtoxin virker ved at reducere mimiske linjer, f.eks. pandelinjer, kragetæer eller 11-tallet mellem brynene, som alle skyldes gentagne ansigtsbevægelser over tid. Det kan også bruges til en læbeløftbehandling. Ved et læbeløft – eller “Botox lip flip” som det også kaldes – skydes der ikke Botox i læberne, men derimod i de små muskler i overlæben, der er skyld i, at læben trækkes nedaf og synes mindre over tid. Der er altså mange behandlingsmuligheder med dette lægemiddel.

Når Botox injiceres i musklen i det pågældende område, afslappes musklerne, hvilket giver både muskler og hud midlertidig ro, indtil toksinet nedbrydes. Botox hjælper effektivt med at reducere linjer og rynker, og er bedst til dynamiske rynker. Dvs. de rynker, der ikke forbliver i ansigtet, når du er afslappet og ikke bruger din mimik. Er rynkerne blevet så dybe, at de bliver – selv når du slapper af i ansigtet – er filler den rette løsning. Det kommer vi til om et øjeblik.

Hvor ofte skal man have Botox for at reducere linjer?

Effekten af Botox varer for de fleste i ca. 3 til 6 måneder. Herefter er det normalt nødvendigt at gentage behandlingen. Det afhænger dog helt af personen, der behandles.

Hvor meget koster Botox?

Prisen for en Botox behandling hos en klinik og en behandler, der er registreret ved Styrelsen for Patientsikkerhed, ligger normalt fra 500 kr. til 2.000 kr. pr. område. Det er virkelig vigtigt ikke at lade sig friste af (lidt for) gode tilbud, som lyder for gode til at være sande – det vil de sandsynligvis også være. Ordsproget ”better safe than sorry” er i den grad gældende, når det kommer til behandling med Botox.

Så er Botox på plads. Men hvad med filler?

Hvad er filler?

Filler minder om Botox i den forstand, at din behandler injicerer produktet i det specifikke område, du ønsker behandlet. I stedet for at injicere botulinumtoxin som tilfældet med Botox, injiceres ved brug af filler et produkt, som primært består af vand og hyaluronsyre. Hyaluronsyre er en fugtgivende ingrediens, som vi allerede har masser af i kroppen.

Som navnet indikerer, anvendes filler til at udfylde linjer. Dét, der grundlæggende adskiller filler fra Botox, er, at filler bruges til at udfylde og udglatte de statiske, dybe linjer, som forbliver, selv når du ikke laver et ansigtsudtryk.

filler

Fillers anvendes som oftest til at forme og skulpturere læber og kinder, reducere rynker omkring munden eller i panden, men kan også anvendes til at reducere ar. Derudover kan fillers også bruges til ikke-kirurgisk næsekorrektion (liquid nose job, red.), så skævheder eller bump på næsen fjernes. Endelig er markering af kæbelinjen med filler en populær behandling.

Hvordan virker filler?

Når filler er injiceret i det specifikke område, f.eks. læberne eller kæben, binder hyaluronsyren fugt i området og genopretter den volumen, som er forsvundet naturligt i aldringsprocessen. Vi mister nemlig hyauluronsyre, dvs. fugt, og fedt med alderen, hvilket for mange giver en mere slap hud med rynker og fine linjer.

Hvor længe holder filler?

Når du først har fået din første behandling med filler, kan du generelt forvente, at virkningen varer mellem 6 og 24 måneder. Holdbarheden afhænger af det område, du har fået behandlet med filler – og den anvendte filler. Når virkningen aftager vil du opleve, at de behandlede områder vender tilbage til den måde, de så ud på før behandlingen.

Hvor meget koster filler generelt?

Prisen på filler afhænger i høj grad af område og produkt. Behandling med filler for læbeforstørrelse koster normalt omkring 3.000 kr., mens en behandling af f.eks. kindben eller næse starter fra 3.500 kr.

Forskellen…

Botox og filler er altså to meget forskellige behandlinger, som på hver sin måde virker ved at gøre huden glattere og mere ungdommelig at se på. Hvor Botox afslapper musklen og derved forhindrer rynken i at opstå, giver filler volumen og fylde – og løfter f.eks. meget dybe rynker eller skaber ny definition og korrigerer asymmetri i ansigtet. Selvom de to behandlinger er meget forskellige, går de således rigtig godt i spænd. Kombineres behandling med Botox og filler er det nemlig muligt at opnå en synergi, som frisker hele ansigtet op.

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud