Tilbage til oversigten
Gode råd, Kirurgi

9 ting, du skal vide før øjenlågskirurgi

Hængende øjenlåg, tunge poser og mørke rande under øjnene er almindelige problemer. De er ofte arvelige og en helt naturlig del af aldringsprocessen. Øjenlågskirurgi er designet til at skrue tiden en smule tilbage.

Indgrebet opstrammer og fjerner løs hud omkring øjnene, hvilket for de fleste resulterer i et yngre, mere veludhvilet udseende.

Øjenlågskirurgi kan både udføres under lokalbedøvelse og i fuld narkose. Her er et par ting, Emilie oplevede under og efter sin øjenlågsoperation, som måske kan hjælpe dig i din beslutningsproces.

1. Det tager tid at finde den rigtige kirurg

Det vigtigste punkt på din liste bør altid være at finde en erfaren og dygtig plastikkirurg med solid erfaring inden for øjenlågskirurgi. Tjek f.eks. udvalget af før- og efterbilleder for at se tidligere resultater. At finde den rigtige kirurg kræver en god portion tålmodighed: “Den kirurg, du vælger, skal få dig til at føle dig godt tilpas og selvsikker,” siger Rie LeClaire-Rosenblum, kosmetisk sygeplejerske og ejer af CeriX. “Klinikken og medarbejderne skal også skabe en følelse af tryghed og tillid,” uddyber Rie.

2. Du får som regel dét, du betaler for

Der er tidspunkter, hvor det giver rigtig god mening at spare penge på en større investering. Kirurgi er ikke en af ​​disse tidspunkter. Den gennemsnitlige pris for øjenlågskirurgi ligger mellem 10.-20.000 kr. ”Jeg valgte en erfaren kirurg, og jeg fik ærlig talt også fuld valuta for mine penge,” fortæller Emilie og fortsætter: ”Jeg kender desværre flere, som har valgt billigere løsninger men til gengæld er endt med resultater, de ikke er 100% tilfredse med, og det er jo bare aldrig det værd”.

3. Øjenlågskirurgi er ikke en transformation

Øjenlågskirurgi kan få dine øjne til at se mere åbne ud, og det kan opstramme løs hud omkring øjnene. Men øjenlågskirurgi ændrer ikke dine øjnes grundlæggende anatomi. Resultatet af øjenlågskirurgi er meget naturligt og diskret, hvilket i højere grad giver dig et friskere udseende end et decideret nyt look: ”Det er klart mine nærmeste og folk omkring mig har bemærket, at jeg ser mere frisk og veludhvilet ud, men mine øjne er jo stadig de samme,” lyder det fra Emilie.

“Kosmetiske øjenlågsoperationer udføres for at opfriske og forynge øjenlågene,” fortæller Stig-Frederik Kølle, plastikkirurg hos CeriX. “Resultaterne kan være ret fantastiske, men bør aldrig ændre patientens udseende, snarere forbedre.”

/*https://youtu.be/pjMBz3sK51s */

4. Det er helt normalt at være nervøs

Langt de fleste, der vælger øjenlågskirurgi, er mere end tilfredse med resultatet. Det betyder dog ikke, at det er unormalt at være nervøs før operationen. Emilie fortæller, at hun indimellem også var ramt af nervøsitet i tiden op til operationen: ”Jeg var da lidt nervøs. Men det hjalp at tale med kirurgen i dagene og ugerne frem til operationen. Det lettede min frygt meget. Efterhånden, som tiden nærmer sig, bliver du helt sikkert lidt mere nervøs, men alt bliver bare så godt!”

5. Do your homework

Det er selvfølgelig vigtigt, at du føler dig helt sikker og godt klædt på, før du skal opereres. Før din operation kommer du til en forundersøgelse hos den kirurg, der skal operere dig. Her har du mulighed for at stille alle de spørgsmål, du måtte have og se før/efterbilleder for at sikre, at kirurgen har dokumenterede resultater, der passer til dine behov. Det er en god idé at skrive spørgsmål ned på forhånd, så du er sikker på, du ikke glemmer noget og får svar på det hele.

6. Vent med makeup og kontaktlinser

Efter operationen vil din kirurg råde dig til at undgå makeup og brug af kontaktlinser i mindst en uge. De fleste anbefaler, at du venter et par uger. Dine øjenlåg har nemlig brug for ro og tid til at komme sig. Venter du to uger fra operationen, opnår du optimal heling og minimal hævelse, og du risikerer ikke infektion ved at anvende makeup.

7. Giv det tid!

Det er naturligt kun at fokusere på resultaterne efter operationen, men tålmodighed er som bekendt en dyd. Hævelse og misfarvning efter operation betyder, at de endelige resultater først vil være helt synlige flere måneder efter operationen (typisk 6-12 måneder). Giv det tid!

Design uden navn-kopi

8. Husk pauser

Lad helingsprocessen gå sin gang. Mange vælger at tage lidt ferie i tiden efter operationen, både fordi øjenomgivelserne kan være hævede og lidt misfarvede, men også fordi det er godt at komme lidt ned i gear ovenpå en operation. Det kan ses som en velfortjent pause i en måske travl hverdag. Så tillad dig selv et par dage til at komme dig ordentligt. Det giver dig også god tid til at følge de retningslinjer, som din kirurg og sygeplejerske giver – og det hjælper ikke mindst med at holde helingsprocessen på rette spor.

9. Hævelse, rødme og tørre øjne

Hævelse efter operationen er almindelig. Anvendelse af kølebriller i dagene efter operationen hjælper. Du kan også opleve rødme og tørre øjne. Nogle kirurger ordinerer øjendråber for at hjælpe. Hvis du har tørre øjne før indgrebet, skal du huske at fortælle det til din kirurg. Mange synes desuden, at det er praktisk med et par store solbriller efter operationen til at skjule evt. hævelse eller rødme.

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud