Tilbage til oversigten
Brystforstørrelse, Kirurgi

Anatomiske eller runde? Store eller små? Moderat eller høj profil?

Forpustet? Der er mange valg, der skal træffes, når du endelig har taget beslutningen om at få lavet en brystforstørrende operation. Den gode nyhed er, at vi guider dig hele vejen.

Den rette bredde?

Implantatets bredde skal passe til bredden på din brystkasse for at få så pæn en kavalergang som muligt. En tommelfingerregel: Jo bredere brystkasse, jo bredere implantat. Vælges et brystimplantat, der er for bredt, risikerer du at få rynker og folder ude i siderne. Er implantatet omvendt for smalt, vil brystvorten komme til at sidde for langt ud til siden.

Forud for din brystforstørrende operation, indkaldes du til en forundersøgelse, hvor du prøver forskellige implantater og får en grundig gennemgang af alle dine valgmuligheder. Måske det er dine første implantater, eller måske har du allerede nogle implantater, du ønsker at få udskiftet. Læs meget mere om forløbet før, under og efter operationen her.

Hvilken profil er den rigtig for dig?

Implantatets profil handler om, hvor meget brystet skal ’strutte ud’. Til hver bredde findes implantaterne med forskellige profiler:

  • Moderat profil
  • PLUS-profil
  • Høj profil
  • Ultra høj profil

Moderat profil strutter mindst, mens ultra høj profil strutter mest. Det er meget en smagssag hvilken profil, der er det rigtige valg for dig. Alle har dog ikke plads til en høj profil, da huden kan være for stram. Det er alt sammen noget, vores plastikkirurg vurderer til din forundersøgelse.

Runde eller dråbeformede?

Generelt giver runde brystimplantater lidt mere fylde opadtil, mens dråbeformede eller anatomiske implantater har lidt mere fylde nedadtil og således giver et mere naturligt formet bryst. Hvis du ønsker at undgå brystløft kan dråbeformede brystimplantater medvirke til at løfte brystet lidt. Omvendt er der en lille risiko for, at det dråbeformede implantat drejer sig, hvilket kan få brystet til at se skævt ud. Vælger du moderate implantatprofiler, er der i de fleste tilfælde ikke stor synlig forskel på runde og anatomiske implantater. Vælgere du en større profil vil forskellen kunne ses tydeligere.

Beauty portrait of an attractive healthy young topless woman

Over eller under brystmusklen?

Placeringen af brystimplantatet over eller under brystmusklen afhænger i høj grad af din kropsbygning – og dine brysters facon. Lægges brystimplantatet under brystmusklen, vil brystmusklen kamuflere implantatet bedre, og eventuelle folder og rynker skjules lettere. Det kan således være en god løsning for slanke personer, som ikke har så meget brystkirtelvæv. Funktionen af brystmuskulaturen skades ikke, men indgrebet kan give lidt flere smerter de første uger efter operationen pga. deling af muskelfibrene.

Implantat over brystmusklen kan med fordel anvendes ved slap brystkirtelvæv (hængebryst). Det er en god løsning, hvis du ønsker et mere rundt udseende. Det bedste resultat opnås dog, hvis der er rigeligt brystkirtelvæv eller fedtvæv at gemme brystimplantatet bagved.

Bryster, der passer til DIG

Der er mange ting, du skal forholde dig til i forbindelse med en brystforstørrende operation. Valg af implantat er selvfølgelig et rigtig vigtigt valg, da det har en stor betydning for udseendet af dit bryst. Til din forundersøgelse med vores kirurg, vil du dog opleve, at du bliver meget klogere på, hvad der er det rigtige valg for lige netop dig.

Én ting er sikkert: For os handler det om at gøre en forskel for dig. Det betyder, at vi stræber efter ultimativ harmoni og et resultat, som passer 100% til din kropsbygning og dine ønsker. For os handler det om kvinderne bag brysterne. Målet er at gøre dig fri til at fokusere på livet og livskvaliteten fremfor brysterne.

Design uden navn

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud