Tilbage til oversigten
Brystforstørrelse, Kirurgi

Dråbeformede eller runde brystimplantater

Skal jeg vælge dråbeformede eller runde brystimplantater?

Hvis du står over for at skulle have lavet en brystforstørrende operation med implantater, skal du vælge imellem, om implantaterne skal være runde eller anatomiske. De anatomiske brystimplantater kaldes også ”dråbeformede”.

I dette indlæg kigger vi nærmere på de to forskellige former for brystimplantater. Vi vil komme ind på fordelene og ulemperne ved de to typer, således at det bliver nemmere for dig at træffe den rigtige beslutning, når du skal have lavet bryster.

Det vil naturligvis aldrig være op til dig alene at afgøre, hvilke implantater du skal have. Når du bliver opereret af en erfaren kirurg hos eksempelvis CeriX, vil du få en ekspertvurdering, ud fra dine specifikke ønsker til resultatet. Dog kan det alligevel være rart på forhånd at have dannet sig et overblik over mulighederne, så du ved, hvad du har at vælge imellem. Du får nemt overblik ved at læse med her.

Hvad er runde implantater?

Som du måske har regnet ud, er runde implantater runde i formen. De minder således om en skål eller en dyb tallerken – eller et snit af en bold. Runde implantater findes i forskellige størrelser alt efter, hvor meget fylde du gerne vil have i barmen.

Uanset hvordan du vender og drejer et rundt implantat, er der lige meget fylde hele vejen rundt – de er så at sige symmetriske. Holder du et rundt brystimplantat lodret, vil det altså se ens ud både for oven og for neden.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af CeriX (@cerix.dk)

Hvad er dråbeformede brystimplantater?

I modsætning til de runde implantater, er fyldet ikke ligeligt fordelt i dråbeformede brystimplantater. Denne type implantater kaldes også anatomiske implantater, da det er den type, der minder mest om det naturlige bryst.

Dråbeformede brystimplantater har mere fylde nederst end øverst. Holder du et sådant implantat lodret, vil det derfor ligne en dråbe. Anatomiske implantater er altså ikke symmetriske, ligesom de runde implantater er, men er derimod bredere nederst, end de er øverst.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af CeriX (@cerix.dk)

Hvilke fordele er der ved runde implantater?

I dag er der mange, der vælger runde implantater. Det skyldes, at denne type brystimplantater giver mere fylde for oven, og det er der rigtig mange, der gerne vil have. At der er mere fylde for oven, er med til at give et ”struttende” bryst, og det er noget af dét, en hel del efterspørger.

Ønsker du at få mere runde bryster, er denne type implantater det rette valg.

Hvilke ulemper er der ved at vælge runde implantater?

Det kan i visse tilfælde være svært at opnå et naturligt look med runde implantater. Særligt hvis du får indopereret implantater med en høj profil, vil det give meget fylde opadtil, og det kan komme til at se kunstigt ud. Er det netop dette look, du ønsker at opnå, skal dette selvfølgelig ikke ses som en ulempe. Runde implantater er helt sikkert det bedste valg, hvis du ønsker at få et mindre naturligt udseende.

Vil du derimod gerne have et naturligt udseende bryst, skal du nøje overveje, om runde implantater er det rette for dig. Det gælder i særdeleshed, hvis ikke du selv har så meget brystvæv at give af. Har du en meget lille barm – for eksempel fordi du er meget slank – kan det være svært at opnå et naturligt look med runde brystimplantater.

I visse tilfælde oplever man ganske enkelt, at der ikke er nok brystvæv oventil til at kunne camouflere et rundt implantat. Det vil sige, at man kan risikere, at implantatets øverste kant bliver tydelig igennem huden, og det er naturligvis ikke ønskværdigt. Har du selv meget lidt brystvæv at arbejde med, er det altså ikke sikkert, at runde implantater er det rette for dig.

Hvilke fordele har dråbeformede implantater?

Den helt store fordel ved dråbeformede brystimplantater er, at de giver et meget naturligt udseende. De har mindst fylde for oven og bliver så bredere nedadtil – akkurat ligesom det oftest ses med et naturligt bryst.

Dråbeformede brystimplantater blev da også oprindeligt udviklet til at rekonstruere brystet efter eksempelvis et kræftforløb. De er med andre ord skabt til netop at være så naturlige som overhovedet muligt. Plastikkirurgien tog hurtigt disse implantater til sig og fik dermed endnu bedre mulighed for at opnå et naturligt look med silikonebryster.

Da dråbeformede brystimplantater netop er meget smalle øverst, behøver du ikke selv have en masse brystvæv for at kunne få et godt resultat med sådanne. De kan nemt blende ind, selvom du ikke i forvejen har en særligt stor barm. Derfor er de dråbeformede brystimplantater også velegnede for alle uanset kropsform.

En anden stor fordel ved de dråbeformede implantater er, at de kan være med til at give brystet et løft nedadtil grundet den ekstra fylde nederst. Ligger du lige på grænsen til, at det kunne være relevant med et brystløft, kan det således være værd at overveje dråbeformede brystimplantater, hvorved løftet sandsynligvis kan undgås.

Er der nogen ulemper ved dråbeformede brystimplantater?

Hvis du ønsker at få mere fylde opadtil, er dråbeformede brystimplantater næppe det rette valg for dig. Du får naturligvis en smule mere fylde med sådanne, men de giver ikke nær så meget, som runde implantater gør. Hvis du ønsker at få bryster, der strutter meget for oven også, er dråbeformede brystimplantater altså ikke vejen frem.

Desuden er der den ulempe med de dråbeformede brystimplantater, at de indimellem finder på at dreje sig. Da de netop ikke er symmetriske, resulterer en drejning i, at brystet får en anden form end tiltænkt. Skulle et rundt implantat derimod dreje, vil det ikke ændre på udseendet, fordi der er lige meget fylde både øverst og nederst.

Det er desværre umuligt at helgardere sig imod en rotation af implantatet. Uanset hvor dygtig en kirurg du vælger, kan kroppen finde på at rotere implantatet. Hos CeriX bliver du opereret af en af de mest perfektionistiske og kompetente plastikkirurger overhovedet. Du kan derfor også være ganske sikker på, at han nok skal sørge for, at dine implantater kommer til at sidde lige, som de skal. Skulle de efterfølgende rotere sig, kan man forsøge sig med endnu en operation, hvor de sættes tilbage på plads.

Heldigvis sker det kun sjældent, at de dråbeformede brystimplantater roterer. Alt andet lige kan man ikke komme uden om, at dette er en lille risiko, der følger med dette valg af implantater.

Bør jeg vælge runde eller dråbeformet implantater?

Nu er du forhåbentlig blevet en smule klogere på de to forskellige typer implantater. Dermed bliver det lidt nemmere for dig at træffe valget, om du skal have runde eller dråbeformet implantater.

Rigtig mange vælger i dag at få foretaget en brystforstørrende operation med runde brystimplantater. Det skyldes, at mange gerne vil have den ekstra fylde opadtil, som de runde implantater giver. Desuden er der ikke nogen risiko for drejning forbundet med de runde implantater. Skulle de rotere, ændrer det ikke på udseendet af brystet, og det er naturligvis en fordel.

Har du ikke selv særlig meget brystvæv, kan det være svært at opnå et naturligt udseende med runde implantater. Det kan så at sige være svært at ”skjule” implantaterne, og enhver vil kunne se, at brystet er kunstigt. Hos CeriX efterstræber vi altid naturlige og smukke resultater. Har du for lidt brystvæv til, at man kan opnå et godt resultat med runde implantater, vil vi derfor sandsynligvis også råde dig til at vælge dråbeformede brystimplantater i stedet.

Den store fordel med de dråbeformede brystimplantater er, at de giver et meget naturligt look. De ligner i form det naturlige bryst, og derfor vil det nærmest ikke kunne ses, at der er blevet lavet et indgreb, når du vælger denne form for implantater. Til gengæld kan der være en lille risiko for, at de dråbeformede brystimplantater roterer og dermed ændrer udseende af brystet.

I forhold til andre komplikationer såsom kapseldannelse, er der intet, der peger på, at der er større risiko forbundet med den ene eller anden type implantater. Der er generelt en meget lille risiko for kapseldannelse, men denne lille risiko er tilstede uanset om du vælger runde eller dråbeformet implantater.

Du er i trygge hænder hos CeriX – uanset implantattypen

Uanset hvilke brystimplantater du vælger, får du et godt resultat, når du får foretaget indgrebet hos CeriX. Vores plastikkirurger er blandt de førende i verden, og de er perfektionister helt ud til fingerspidserne. Der er derfor heller intet, der bliver overladt til tilfældighederne, når du får foretaget din brystforstørrende operation hos os.

Inden operationen vil du sammen med kirurgen finde frem til, hvad der er den bedste løsning for lige præcis dig. Det er altså ikke op til dig alene at vælge hvilke implantater, du skal have. Forud for operationen vil du og kirurgen forventningsafstemme og blive enige om, hvilke implantater, der er de rette for bedst muligt at nå det resultat, du ønsker.

Kirurgen har et gennemgribende kendskab til de forskellige implantater og ved, hvor meget fylde der er brug for, når man skal opnå de forskellige looks. Det vil sige, at du er i fuldkommen trygge hænder, når du vælger at blive opereret hos CeriX. Du kan vide dig sikker på, at du får de implantater, der giver mest mening i dit specifikke tilfælde, og som giver dig den barm, du går at drømmer om.

 

Kontakt os og få tid til konsultation