Tilbage til oversigten
Brystforstørrelse, Kirurgi

Nye bryster før eller efter børn?

Overvejer du at få en brystforstørrende operation, har du højst sandsynlig også spekuleret over det helt rigtige tidspunkt at gøre det på. Er det bedst før eller senere? Og er det mon bedst at vente, til du har fået børn?

For mange fylder det sidste spørgsmål en del. Særligt grundet en forestilling om, at graviditet og fødsel vil medføre et markant anderledes udseende af implantaterne. I dette indlæg kigger vi nærmere på, hvorfor du ikke nødvendigvis behøver at vente med at få din brystforstørrende operation, indtil du har fået børn

Skal jeg vente med brystforstørrende operation (BFO) til efter graviditet og fødsel?

Det korte svar er nej. Du behøver ikke vente med at få lavet dine bryster, til du har fået børn. Følg dit hjerte og din mavefornemmelse og få lavet dine bryster, når du føler, at behovet er størst, og du får mest mulig glæde af dem. Det er umuligt at spå om, hvordan din krop reagerer på graviditet og amning.

Mange kvinder fortæller, at de ville ønske, at de ikke havde ventet med at få lavet deres brystforstørrende operation.

Skulle graviditeten ændre drastisk på brysternes form, er der effektive og simple måder at rette op på det og korrigere en smule.

bfo med implantat

Vil graviditet og fødsel ændre brysternes form?

Graviditet og amning vil ændre brysternes form for langt de fleste kvinder. Det er dog ikke ensbetydende med, at brysternes form ændrer sig markant eller på en negativ måde. Din genetik spiller ind, ligesom fylden i det naturlige brystvæv og alder er nogle af de faktorer, der har en betydning for, hvordan brysternes form ændrer sig. Det er forandringer, der opstår hos alle kvinder, med eller uden implantater.

At du har fået implantater – i en størrelse, som passer til din krop, naturligvis – bidrager hverken til mere eller mindre forandring af brysternes form i forbindelse med graviditet og amning. Ændrer dine bryster sig markant ved graviditet, kan det dog være nødvendigt med en korrektion eller et brystløft efterfølgende. Det er imidlertid vigtigt endnu engang at understrege, at brystimplantater hverken fremmer eller forhindrer de forandringer, som naturlige forekommer ved graviditet og amning.

Er det nødvendigt med en operation, efter at du har fået børn, laver din kirurg en skræddersyet plan for, hvad der skal laves. På samme måde som vi ville gøre, hvis graviditet ikke var inde i billedet.

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af CeriX (@cerix.dk)

Kan jeg amme med implantater?

De fleste kvinder kan amme normalt efter fødslen. Der er dog et par ting, du skal være opmærksom på i forhold til evnen til at amme med brystimplantater.

Med eller uden brystimplantater gælder det, at ikke alle kvinder er i stand til at amme. Placeringen af snittet i forbindelse med en brystforstørrende operation samt selve implantatet kan dog have en betydning for evnen til at amme. Lægges snittet f.eks. langs brystvorten (areola), er der en risiko for, at de nerver, der har betydning for amningen, forstyrres, og mælkekanalerne adskilles fra kirtlerne, der producerer mælk. Sker dette er der en risiko for mindre vellykket amning. Undersøgelser har desuden vist, at der hos nogle kvinder kan ske et lille fald i mælkeproduktionen efter en brystforstørrelse. Nogle kvinder supplerer derfor den naturlige amning med modermælkserstatning.

Andre metoder, f.eks. brystforstørrende operation gennem armhulen eller ved snit under brystet, er typisk mindre tilbøjelige til at påvirke amningen, da brystvorten forbliver fastgjort til brystet under operationen. Placeres brystimplantatet under musklen er der endelig også større sandsynlighed for, at det ikke vil påvirke amningen og mælkeproduktionen.

Untitled_1.4.1

Konklusionen?

De fleste kvinder fortryder aldrig, at de fik deres brystforstørrende operation inden graviditet, fødsel og børn. De nyder i stedet deres nye bryster gennem alle stadier i livet, selv under graviditet og efter fødslen.

Vi oplever ofte, at kvinder fortæller, at de har fået et bedre kropsbillede, flere muligheder for tøjvalg, stærkere seksualitet og forbedret selvtillid efter deres operation.

Der er derfor ingen grund til at vente. Sørg blot for at fortælle din kirurg om dine planer i forbindelse med den indledende forundersøgelse.

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud