Tilbage til oversigten
Brystforstørrelse, Kirurgi

Brystforstørrende operation (BFO) med implantater eller eget fedt?

Der er i sagens natur lige så mange grunde til at få lavet bryster, som der er kvinder, der får foretaget brystkirurgi. Det kan være, at du fra naturens side enten har meget små eller meget store bryster. Ønsket om en operation kan også skyldes ændret form eller mistet fylde i brystet efter graviditet og amning. Fælles for mange kvinder er dog, at en brystoperation kan have en meget positiv effekt på følelsen af selvværd

Flere kvinder oplever, at de hviler mere i sig selv, opnår en højere livskvalitet og føler sig bedre tilpas i deres egen krop efter en brystoperation. På den måde er det slet ikke så underligt, at brystkirurgi er meget populært. Der er mange ting, du skal forholde dig til i forbindelse med en operation. I første omgang skal du bl.a. tage stilling til, om du vil have nye bryster med implantater, eller om brysterne skal have mere fylde ved brug af dit eget fedtvæv, og om du har brug for et løft.

Brystforstørrende operation med eget fedt

Brystforstørrende operation (BFO) med eget fedtvæv er et indgreb, som vinder større og større popularitet. Én af fordelene ved en brystforstørrelse med eget fedt er, at det er et meget naturligt indgreb med minimale ar. Der skal ikke noget ”fremmedlegeme” ind i kroppen, og risikoen for komplikationer er derfor meget lille.

En anden stor fordel ved en brystoperation med eget fedt er, at det gør det muligt at ’slå to fluer med ét smæk’, idet fedtet ’høstes’ fra steder på kroppen, hvor du måske har uønskede fedtdepoter, f.eks. maven eller lårene. En ren ‘win-win’ effekt, hvor du således både får trimmet kroppen og bryster med mere fylde. Selv meget slanke personer vil have fedt nok, men det er naturligvis altid en individuel vurdering med udgangspunkt i din konkrete situation og ønsker til volumen.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af CeriX (@cerix.dk)

Brystforstørrende operation med implantat

Brystforstørrende operation med implantater er det mest populære kosmetiske indgreb. Det er en udbredt misforståelse, at brystforstørrelse med implantat giver et kunstigt eller unaturligt resultat. Vi sikrer under alle omstændigheder altid, at den brystforstørrende operation er i harmoni med resten af kroppen.

bfo med implantat

Vores grundprincip er, at resultatet skal være naturligt, hvilket betyder, at vi i nogle tilfælde faktisk er nødt til helt at afvise at lave operationer, hvis vi vurderer, at det ikke vil være i harmoni med resten af kroppen. Når det er sagt, er det muligt at vælge mellem mange forskellige størrelser og implantattyper, f.eks. runde eller dråbeformede, så vi er sikre på, at brysterne får den helt rette – mest naturlige og harmoniske – størrelse og fylde.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af CeriX (@cerix.dk)

Brystløft

Brystløft er aktuelt i de tilfælde, hvor brysterne hænger meget efter graviditet og amning. Et brystløft kan være en god løsning i forbindelse med en brystforstørrelse, hvor brystvorteområdet flyttes op til den naturlige placering på brystet, samtidig med at brystet strammes op ved at fjerne den overflødige hud.

En tommelfingerregel siger, at du skal have lavet et brystløft, hvis dit bryst har et såkaldt ’overhæng’ på mere end 1,5-2 cm. I forbindelse med et vægttab vil der ofte være områder med fedt, f.eks. på maven eller lårene, der ikke forsvinder trods intens træning og sund kost. I sådanne tilfælde kan et brystløft med fordel kombineres med en brystforstørrende operation med eget fedtvæv.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af CeriX (@cerix.dk)

Ved et lille brystløft lægges snittet rundt om areola, som er det område, der omkranser brystvorten og et tilsvarende lille stykke længere ude. Derefter trækkes huden ind og sys fast til areola. Arret kamufleres af skellet mellem huden og areola, som ikke har samme farve. Ved et stort brystløft laves oftest et snit rundt om aerola og et snit fra brystvorten ned over brystet. Derudover lægges et snit under brystet, som følger brystets facon. Det kaldes et ’ankersnit’, og arrene vil være røde i nogle måneder, hvorefter de bliver stort set usynlige. Endelig er der CeriX Signature Breastlift, som er et brystløft, der efterlader minimale ar, idet der dels benyttes et opløseligt net til at forme og løfte brystet, dels placeres arrene omkring areola, hvor de som nævnt bliver nærmest usynlige.

CeriX Tryghedsgaranti

Det er vigtigt for os, at du føler dig tryg hele vejen, uanset hvilket indgreb du vælger. For os handler det om kvinderne bag brysterne. Målet er at gøre dig fri til at fokusere på livet og livskvaliteten fremfor brysterne. Derfor tilbyder vi dig altid en tryghedsgaranti på mindst 1 år. Du har dog også mulighed for at vælge hele 7 års tryghedsgaranti, som dækker:

  • Kapseldannelse
  • Hul på implantat
  • Unormal ardannelse
  • Post-operativ blødning
  • Post-operativ infektion
  • 1. gangs rotation
  • Double bubble
  • Bottoming-out

Når du kommer til forundersøgelse på CeriX privathospital, vil din kirurg kigge på dit bryst og gøre dig klogere på dine muligheder og den bedste løsning i forhold til dine ønsker og forventninger.

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud