Tilbage til oversigten
Kirurgi, Skønhed

Brevkasse: Stort eller lille brystløft? Og hvad med arrene?

I dette indlæg svarer vi på spørgsmål fra en kvinde, som i længere tid havde været plaget af (for) store bryster med dertilhørende fysiske såvel som psykiske gener. Læs med og bliv klogere på mulighederne for brystløft

Spørgmål: Jeg er en kvinde på 38 år, som fra naturens side altid har haft store bryster. De er (desværre) ikke blevet mindre af, at jeg i nogle år tog noget medicin, som gjorde, at jeg tog en del på i vægt. Mine bryster voksede derfor meget indenfor for en kort periode. Nu har jeg været igennem et større vægttab, og jeg har de seneste 2 år ligget på en stabil vægt. Alt dette har resulteret i et par mindre, men ret hængende bryster. Den største gene er klart dét, jeg ser i spejlet. Derudover er jeg generet af sved under brysterne, ligesom løb og anden fysisk aktivitet er svært, fordi jeg ikke rigtig kan finde BH’er, der støtter nok og ’holder styr’ på brysterne. Så hvad gør jeg? Vil et stort eller lille brystløft være det rigtige for mig? Og hvad med arrene?

Svar: Tak for dit spørgsmål. Du er langt fra den eneste kvinde, der er ked af, at brysterne ikke ser ud eller sidder, hvor de måske engang gjorde. Det kan være, at brysterne har mistet fylde eller hænger efter graviditet og amning. Det kan også være, at de har ændret udseende efter et vægttab som i dit tilfælde. Årsagerne til at få en brystoperation er mange og forskellige. Det samme gælder selve indgrebet. I de fleste tilfælde vil det være sådan, at dit forløb sammensættes af flere forskellige indgreb, så det matcher dine specifikke problemstillinger og ønsker til det endelige resultat.

Brystløft ved “overhæng” på mere end 1,5-2 cm

Du beskriver, at dine bryster hænger en del. Det lyder derfor som om, du er en egnet kandidat til et brystløft. En tommelfingerregel siger, at skal du have lavet et brystløft, hvis dit bryst har et såkaldt ’overhæng’ på mere end 1,5-2 cm.

I forbindelse med et vægttab vil der ofte være områder med fedt, f.eks. på maven eller lårene, der ikke forsvinder trods intens træning og sund kost. I sådanne tilfælde kan et brystløft med fordel kombineres med en brystforstørrende operation med eget fedtvæv. Det er et meget naturligt indgreb med minimale ar. Der skal ikke noget ”fremmedlegeme” ind i kroppen, og risikoen for komplikationer er derfor meget lille. Det er et ’win-win’ indgreb, hvor du både får trimmet kroppen og bryster med en flottere form.

bfo

Ar efter brystløft?

Du er lidt bekymret i forhold til arrene efter et brystløft. Ved et lille brystløft lægges snittet rundt om areola, som er det område, der omkranser brystvorten og et tilsvarende lille stykke længere ude. Derefter trækkes huden ind og sys fast til areola. Arret kamufleres af skellet mellem huden og areola, som ikke har samme farve. Ved et stort brystløft laves oftest et snit rundt om aerola og et snit fra brystvorten ned over brystet. Derudover lægges et snit under brystet, som følger brystets facon. Det kaldes et ’ankersnit’, og arrene vil være røde i nogle måneder, hvorefter de bliver stort set usynlige.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af CeriX (@cerix.dk)

Endelig er der CeriX Signature Breastlift, som er et brystløft, der efterlader minimale ar, idet der dels benyttes et opløseligt net til at forme og løfte brystet, dels placeres arrene omkring areola, hvor de som nævnt bliver nærmest usynlige. Der er således ingen grund til bekymring.

CeriX Tryghedsgaranti

Det er vigtigt for os, at du føler dig tryg hele vejen, uanset hvilket indgreb du vælger. For os handler det om kvinderne bag brysterne. Målet er at gøre dig fri til at fokusere på livet og livskvaliteten fremfor brysterne. Derfor tilbyder vi dig altid en tryghedsgaranti på mindst 1 år. Ved implantatkirurgi har du også mulighed for at vælge hele 7 års tryghedsgaranti, som dækker:

  • Kapseldannelse
  • Hul på implantat
  • Unormal ardannelse
  • Post-operativ blødning
  • Post-operativ infektion
  • 1. gangs rotation
  • Double bubble
  • Bottoming-out

Når du kommer til forundersøgelse på CeriX privathospital, vil din kirurg kigge på dit bryst og gøre dig klogere på dine muligheder og den bedste løsning i forhold til dine ønsker og forventninger.

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud