Tilbage til oversigten
IPL, laser, Permanent hårfjerning, Skønhed

Hårfjerning med laser: Permanent eller ej?

Hår vokser på hele kroppen, herunder ansigt, arme og ben. Selvom hårvækst er helt normalt for både mænd og kvinder, ønsker flere og flere at få fjernet hårene permanent

De mest populære områder at få fjernet hår er typisk: ben, arme, bikinilinjen og ansigt.

Der er mange metoder til hårfjerning, som giver gode (hårfri) resultater i måneder eller år. Der er dog kun én metode, der virker permanent: Laser!

Kan man fjerne hår permanent?

Hårfjerning med laser er en metode, som fjerner hår permanent.

Energien fra laserlyset sigter efter den mørke farve (pigment) i hårsækken, og varmen fra laseren ødelægger hårsækken, så den ikke producerer nye hår.

Ønsker du hårfjerning af den permanente slags, skal du derfor have mørke hår. Har du grå eller røde hår virker lasermetoden desværre ikke pga. det manglende pigment i håret.

Hvor mange behandlinger kræver permanent hårfjerning?

De fleste skal have 6 til 8 laserbehandlinger med 4 til 6 ugers mellemrum for at opnå et hårfrit resultat. Hvorfor kræver det så, så mange behandlinger, spørger du sikkert dig selv om? Forklaringen ligger i, at hårvækst er hormonelt betinget og vokser i ’cykler’.

Hårene skal de rammes på et bestemt tidspunkt i den cyklus (vækstfasen), før de falder ud af hårsækken – og kun omkring 20% af dine hår er i vækst her-og-nu.

At hårvækst er hormonelt betinget betyder også, at vores kroppe kan producere nye hår, hvis der sker en hormonel forandring – f.eks. hvis du bliver gravid, hvor den hormonelle forskydning kan danne ny hårvækst. Det ændrer dog ikke på, at de hår og hårsække, vi behandler med laser, ødelægges og vil være væk for altid.

Er der risici ved hårfjerning med laser?

Fjernelse af hår med laser er en ret ligetil behandling, hvis du vel at mærke vælger en klinik og behandler, som er uddannet og registreret til at udføre behandling med laser. På samme måde spiller kvaliteten af lasermaskinen en vigtig rolle for resultatet. Det rette udstyr er både dyrt og kraftfuldt, og det kræver en professionel behandler at håndtere korrekt og sikkert (hvis du altså gerne vil undgå fejlbehandling, brændemærker og andre dyre lærepenge).

Virker laser til hjemmebrug?

Der er i dag kommet mange lasere til hjemmebrug på markedet, som lover at kunne fjerne hårene permanent. Det er desværre ikke helt sandt.

Lasere til hjemmebrug virker af gode grunde meget svagere end lasere til professionelt brug.

Apparater til hjemmebrug er udviklet på en måde, så den almindelige (og utrænede) forbruger kan anvende det uden at komme til skade. Det betyder samtidig, at disse lasere slet ikke er kraftfulde nok til at ødelægge hårsækkene. Hårene får i stedet et ”chok”, så det slipper hårsækken. Hårsækken vil dog stadig være aktiv og danne nye hår, når vækstfasen bliver aktiv igen.

Hvad koster permanent hårfjerning?

Prisen for hårfjerning med laser afhænger helt af hvilket område, hårene skal fjernes. Benene er ét af de mest populære områder, og hos CeriX koster det 1.900 kr. pr. gang for to ben fra knæene og ned. Og med 6 til 8 anbefalede behandlinger lander det så anbefalet på mellem 11.400 og 15.200 kr. for et sæt hårfri underben.

Vi tilbyder en fordelagtig pris ved køb af klippekort til 8 behandlinger, hvor du får 2 gratis behandlinger og således kun betaler for 6 behandlinger.

Ligeledes får du 50% på alle områder udover det dyreste, hvis du vælger at få behandling flere steder.

Hårfjerning med IPL eller diodelaser?

IPL og diodelaser fjerner (lige) effektivt – og permanent – uønsket hårvækst, så resultatet er helt det samme. Hvorvidt IPL eller diodelaser er det mest oplagte valg for dig, er en beslutning, din sygeplejerske træffer med udgangspunkt i din hud og hårfarve.

hårfjerning

Hvornår er det bedste tidspunkt at få permanent hårfjerning?

Efterår og vinter er højsæson for permanent hårfjerning med laser. Det skyldes, at du helst ikke må være for brun i huden i forbindelse med behandling, da laserlyset ’sigter’ efter pigment. Og her vil vi helst sikre, at det er hårets – og ikke hudens – pigment, der sigtes efter. Op til og efter laserbehandling er det derfor vigtigt at undgå sol og selvbruner for at få det bedste resultat.

Én af de helt store fordele ved permanent hårfjerning er, at du ikke behøver at lade håret gro op til behandling. Faktisk skal du barbere dig inden behandlingen.

Laser opvarmer nemlig håret for at ødelægge hårsækken, og hvis håret er for langt, kan varmen genereres udenpå huden, i stedet for at ledes ned i hårsækkene.

Udfyld kontaktformular og få en gratis konsultation