Tilbage til oversigten
IPL, laser, Permanent hårfjerning, Skønhed

12 ting du skal vide om hårfjerning med laser

Hvad koster permanent hårfjerning med laser? Hvordan fjerner man hårene permanent, og hvad kan du egentlig forvente af hårfjerning med laser? Vi giver dig svarene her.

Listen over måder, vi kan fjerne hår på kroppen, er lang. Vi bruger cremer, voks, tråd, pincet, skraber, epilator og laser i ét væk. Hver metode har sine egne fordele og ulemper. Det er smag og behag, hvad der er den rigtige løsning for den enkelte.

Trods de mange muligheder er der kun én metode, som fjerner hårene for altid, nemlig hårfjerning med laser. Permanent hårfjerning med laser har eksisteret et stykke tid og blev især populært i starten af 2000’erne. Alligevel er mange mænd og kvinder stadig lidt forsigtige med behandlingen. Derfor sætter vi her spot på hårfjerning med laser.

#1: Ikke alle lasere passer til alle hudtyper

Der findes ikke en laser, som kan behandle alle hudtoner. Man kan f.eks. ikke anvende de traditionelle lasere på mørk hud. Disse lasere går efter at ødelægge mørkt pigment i håret, hvilket kan gå ud over det mørke pigment i huden. Før behandling med laser, må man derfor ikke være alt for brun, men vi kan behandle op til hudtype IV.

#2: Hårfjerning med laser virker ikke på lyst hår

Der er ingen laser, der fjerner blonde hår, så til dem med lyse hår, findes der kun en udvej og det er: voks, barbering og tråd – desværre!

De bedste kandidater er folk med lys hud og mørkt hår, da laseren behandler pigmentet.

Er dit hår blondt eller gråt, ved laseren ikke, at den behandler hår, da laseren går efter farven, dvs. pigmentet.

#3: Vær ærlig og åben omkring alt

Før du går i gang med permanent hårfjerning med laser, skal du til en konsultation på klinikken. Din behandler vil stille dig en masse spørgsmål og vurdere dine muligheder for hårfjerning med laser. Husk at være 100% ærlig i forhold til soldyrkning, tendens til hyperpigmentering o. lign. På den måde er det muligt at tilrettelægge behandlingen helt specifikt til dit udgangspunkt.

#4: De fleste områder kan behandles

Det er stort set muligt at fjerne hår på hele kroppen med laser; overlæben, hagen, hals, brystvorterne, ryggen, armhuler, arme, mave, brazil, baller, fødder og ben. Håret på hovedet er dog ikke en mulighed, da selve laserhovedet ikke kan påføres korrekt på huden på hovedet.

Design uden navn

#5: Du skal have mere end én behandling

Typisk skal man regne med 6-8 behandlinger for at opnå en reduktion på 70-90%. Cirka 14 dage efter behandlingen er de behandlede hår vokset ud og faldet af. Da der er flere hårfollikler i hver hårsæk, kræver det flere behandlinger, før du er hårfri. De hår, der behandles, er permanent fjernet. Kroppen kan dog producere nye hår, hvis der sker en hormonel forandring – f.eks. hvis du bliver gravid, bruger p-piller eller bliver ramt af stress.

#6: Hvad koster permanent hårfjerning?

Prisen afhænger af hvilket område, der skal behandles med laser, dvs. f.eks. hele benet eller underbenet. Hos CeriX koster det 1.900 kr. pr. gang for to ben fra knæene og ned. Ved køb af klippekort sparer du således 3.800 kr. (prisen er 11.400 kr. kontra 15.200 ved køb af enkelte behandlinger). Du får altså 2 gratis behandlinger og betaler således kun for 6 behandlinger. Ligeledes får du 50% på alle områder udover det dyreste, hvis du vælger at få behandling flere steder. Alle priserne for de forskellige områder findes her: www.cerix.dk/priser.

#7: Gør hårfjerning med laser ondt?

De fleste beskriver følelsen af behandlingen som et lille smæld med en elastik samtidig med en fornemmelse af varme og kortvarig smerte. Umiddelbart efter behandlingen vil huden være en smule rød og føles lidt varm som efter en dag på stranden. Det aftager i løbet af nogle timer.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af CeriX (@cerix.dk)

#8: Permanent hårfjerning derhjemme?

Det ville være dejligt simpelt, hvis man ’bare’ kunne fjerne hårene permanent med laserlys. Det er dog sådan, at der er meget stor forskel på de apparater, der benyttes.

De apparater, du kan købe til hjemmebrug, er slet ikke kraftige nok til at destruere hårsækkene. De giver i stedet håret et ’chok’, så det slipper hårsækken.

På den måde ser det måske ud som om, det virker. Men hårsækken er fortsat intakt og aktiv, så den vil blot danne nye hår igen, når vækstfasen bliver aktiv. Når du bruger disse apparater, går håret med andre ord i ‘dvale’ indtil næste vækstfase – og du får således ingen permanent reduktion. Det gør du til gengæld med den hårfjerning, vi tilbyder, som ødelægger hårsækken, så der ikke kommer nye hår.

#9: Der er ingen nedetid

Du er måske en smule rød lige efter behandlingen, men der er ingen ’nedetid’, og du kan fortsætte med dine daglige gøremål direkte efter behandlingen. Det er dog vigtigt, at du undgår direkte soleksponering og bruger solbeskyttelse.

#10: Tatoveringer og permanent hårfjerning?

Det er kun muligt at behandle udenom tatoveringen, så den ikke tager skade af behandlingen. Behandler vi hen over tatoveringen med laser, absorberes lyset fra laseren i tatoveringen. Lyset fra laseren kan nemlig ikke skelne mellem det pigment, som ligger i hårsækkene og giver håret farve, og det pigment, som ligger i huden fra tatoveringen. Laserbehandlingen vil derfor gå udover pigmentet i tatoveringen og ødelægge farverne i tatoveringen, men vi kan selvfølgelig sagtens behandle udenom tatoveringen.

#11: Der er nogle ting, du skal undgå før behandling

Før behandling med laser for permanent hårfjerning skal din hud være barberet, men ikke vokset eller epileret. Der skal nemlig stadig være hår i hårsækkene, så laseren kan ramme pigmentet (”målet”) i hårsækken.

Laseren er designet til at ramme pigmentet i hårsækken, og hvis der ikke er nogen hårsæk, er der ikke noget at ramme.

Voks og epilering er altså forbudt. Det samme gælder solbadning og selvbruner – det skal stoppe tre uger før din behandling. En solbrun hud øger nemlig risikoen for pigmentforandringer. Og ja, selvbruner tæller også i det regnestykke, for laseren kan ikke kende forskel på ægte og falsk tan.

#12: En professionel behandler er alfa og omega

Resultatet af behandling med laser er kun så effektivt, som behandleren bag. Behandlingerne hos CeriX udføres udelukkende af specialuddannet og certificeret personale. Der er desværre en stigende tendens til, at klinikker, der ikke er registreret ved Styrelsen for Patientsikkerhed, laver hårfjerning med laser. Behandlingerne udføres tilmed ofte med apparater af tvivlsom kvalitet.

Som kunde risikerer du at ende med et uheldigt resultat uden permanent effekt. Der er nemlig meget stor forskel på de apparater, der benyttes. Nogle apparater er f.eks. slet ikke kraftige nok til at destruere hårsækkene. De giver i stedet håret et ’chok’, så det slipper hårsækken.

På den måde ser det måske ud som om, det virker, men hårsækken er fortsat intakt og aktiv, så den vil blot danne nye hår igen, når vækstfasen bliver aktiv. Med disse apparater går håret med andre ord i ‘dvale’ indtil næste vækstfase – og du får således ingen permanent reduktion. Det gør du til gengæld med de professionelle maskiner, f.eks. ICON og diodelaser, som går ind og ødelægger hårsækken, så der ikke kommer nye hår.

Der findes rigtig mange apparater til laserbehandling på verdensplan. Nogle apparater er meget effektive med sikkerheden helt i top, mens andre apparater er mindre gennemtestede. Som tommelfingerregel bør du gå efter ICON og diodelaser, da det både er nogle af de dyreste og mest gennemtestede på markedet, hvilket sikrer de bedste og mest permanente resultater.

Udfyld kontaktformular og få en gratis konsultation