Tilbage til oversigten
Gode råd, Skønhed

Søren Hedegaard om skønhed, forfængelighed & tabu

Søren Hedegaard er 68 år og stadig på arbejdsmarkedet. Han arbejder som hår- og makeupartist og er desuden kreativ direktør hos frisørkæden Stuhr. Skønhed er en enormt stor del af Sørens hverdag, og for ham handler det om at føle sig godt tilpas.

“Det at holde mig selv ved lige startede, da jeg besluttede mig for at tabe mig, og det gjorde, at jeg blev nødt til at tage min alder med i betragtning. Når jeg tager min alder med i betragtning, handler det om selvværd, det at man tænker ‘er jeg stadig god nok’, selvom jeg har den alder jeg har. Det handler om at føle sig godt tilpas, i den grad for mig handler det om at føle sig godt tilpas, og det synes jeg, at mine behandlinger her hos CeriX de giver mig en fantastisk følelse af og giver mig i den grad også lidt mere selvtillid.

Jeg passer rigtig godt på mig selv, ikke fordi jeg vil se yngre ud, men fordi jeg gerne vil være en præsentabel ældre mand. Det betyder meget for mig at holde mig ajour. For mig handler skønhed også om velvære. At man ikke ser træt men veloplagt ud.

Jeg føler jeg får topbehandling hos CeriX, og jeg kan gå ud af døren og stadigvæk føle mig som mig selv – jeg kan godt lide at arbejde videre på det jeg har, jeg skal ikke ændre på noget. Når jeg vælger en kosmetisk behandling, gør jeg det for mit eget velbefindende og ikke for at se yngre ud.”

 

Ingen kan have patent på skønhed

“Skønhed har altid betaget mig så langt tilbage jeg kan huske. En skønhed som senere blev mit levebrød. Ligegyldigt hvad så er skønhed betinget af betragteren, altså hvilke øjne der ser. For hvad er skønhed egentlig? Ingen kan have patent på skønhed. Vi lader os inspirere af alt hvad der omgiver os og af hinanden, og af det hav af muligheder der byder sig til overalt. Vi vil gerne være den bedste udgave af os selv.

For mig handler skønhed om harmoni og balance. Skønhed må og kan godt have kant, ellers bliver det kedeligt.”

 

Der skal være plads til alle

“Der skal være plads til alle. Jeg sidder her bare for at inspirere jer til, at den dag I kommer ud for at tage et valg om en form for skønhedsbehandling, vil jeg bare sige ‘go for it’. Det gør bare man føler sig bedre tilpas.

Mænd og skønhed kan ofte være svært at tackle, fordi man som mand kan føle man bliver sat i bås når man får kosmetiske behandlinger. Fremadrettet tror jeg det handler om at være meget mere åben og tale om det, og måske jeg kan få nogle mennesker til at være mindre tabuiserede omkring skønhedsbehandlinger ved at tale om det.

Jeg synes det er vigtigt, at vi ved der er en vej og der er en mulighed og alle mennesker har den mulighed. Det er ikke en bestemt gruppe mennesker som kommer hos CeriX, det er for alle.”

 

Kyndig vejledning er alfa omega

“En vigtig ting i hele det her skønhedsunivers er at man føler sig sikker og man føler sig tryg der hvor man får lavet sine behandlinger. Og det må jeg jo sige at jeg har gjort fra første øjeblik hos CeriX.

Jeg synes også det handler om at man ikke får gjort for mange ting på en gang. Det handler om at finde en behandler som kan leve op til ens behov. Har man et seriøst ønske om en personlig opdatering af sit ydre, så synes jeg at en kyndig og klinisk vejledning er alfa omega for et tilfredsstillende og naturligt resultat, hvilket jeg i den grad føler at CeriX er eksponenter for.”