Tilbage til oversigten
Brystforstørrelse, Kirurgi

7 Spørgsmål og svar om brystforstørrende operation

Går du med tanker om at få lavet en brystforstørrende operation (BFO)? Så har du uden tvivl også mange spørgsmål, du gerne vil have svar på. Her får du 7 spørgsmål og svar, som ofte går igen blandt kvinder, der overvejer en brystforstørrende operation.

Hvad er den mest almindelige implantatstørrelse?

Størrelsen af dine implantater er meget individuel. Det er en beslutning, som du træffer i fælleskab med vores plastikkirurg, så vi sikrer, at du får et resultat, der matcher dine ønsker og din kropstype.

Woman holding silicone implant for breast augmentation on color

Hvornår har mine bryster den endelige facon?

Når du har fået lavet en brystforstørrende operation, vil dine bryster opnå den endelige facon efter hævelserne har lagt sig. Det er meget individuelt fra person til person. For de fleste sker det efter cirka 2 måneder.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af CeriX (@cerix.dk)

Kan jeg amme efter en brystforstørrende operation (BFO)?

Langt de fleste kvinder vil kunne amme efter en brystforstørrende operation. De brystimplantater, der lægges i dag, er ofte så nænsomt lagt ind, at brystets mælkegange og -kirtler er uberørte.

Untitled_1.4.1

Mister jeg følelsen i brysterne?

Mange kvinder oplever en midlertidig nedsat følesans i brystet og brystvorten lige efter operationen. For langt de fleste vender følesansen dog tilbage i løbet af 6 til 9 måneder.

Hvad er kapseldannelse?

Kapseldannelse er den komplikation, der forekommer hyppigst hos kvinder, der får lavet en brystforstørrelse. Brystimplantater er fremmedlegemer, og der vil derfor altid dannes arvæv omkring disse, når de indsættes. Det er et helt naturligt led i helingsprocessen. I nogle tilfælde kan arvævet dog skrumpe så meget, at brystet bliver hårdt – eller ’danner kapsel’. Kapseldannelse forekommer hos 5-10% af patienter, der får brystimplantater. Risikoen synes mindre ved skærefaste implantater fra mærket Mentor, som vi bl.a. anvender hos CeriX.

A002C015_190522_R2ZM.mov.10_38_48_23.Still001

Må man sove på maven efter en brystforstørrelse?

Den første tid efter operationen er det vigtigt, at man ligger på ryggen og sover. Som udgangspunkt de første 4 uger efter operationen. Det anbefales også at ligge med nogle store puder, så overkroppen hæves. Det medvirker til den bedste holdning for brysterne – og til at de får den naturligt flotte brystfacon.

Hvornår kan jeg træne igen efter BFO?

Efter en brystforstørrende operation, er der en række forskellige retningslinjer, som er vigtige at overholde, bl.a. i forbindelse med træning. Du må gå ture, når du har lyst, mens det anbefales, at du venter omkring 6 uger med cykelture, løb, svømning, aerobic, gymnastik og anden sport. Er du nysgerrig på andre former for brystforstørrelse, kan du med fordel læse om vores behandling af brystforstørrelse med eget fedt.

Design uden navn

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud