Tilbage til oversigten
Hudpleje, IPL, Pigmentfjernelse

11 Spørgsmål og svar om uens hudtone og solskader

Pigmentpletter og mørke plamager er som hovedregel ganske ufarlige. Det er dog langt fra ensbetydende med, at de mørke skygger og ujævnheder i huden ikke er til stor gene for den enkelte. Det gælder især, når pletterne er synlige i ansigtet. Ansigtet er på mange måder vores visitkort, og føler vi os hæmmet af vores fysiske fremtoning, sætter det for mange negative spor på selvværdet.

En måde at fjerne solskader er med IPL (intenst pulserende lys). Det er en metode, der effektivt og skånsomt fjerner eller mindsker solskader og efterlader resten af huden intakt. Behandlingen kan anvendes på både mænd og kvinder, som føler sig kosmetisk genereret af de mørke plamager og pletter.

Hos CeriX laver vi mange behandlinger med IPL, som giver fantastiske resultater, hop f.eks. over på vores Instagram og se nogle af de vilde før og efter billeder. Vi får løbende mange spørgsmål vedrørende solskader og pigmentfjernelse. Derfor har vi i dette indlæg samlet 11 spørgsmål og svar.

Inden vi dykker ned i spørgsmål og svar, er det vigtigt at afklare, om dine (pigment)forandringer skyldes ydre påvirkning, f.eks. overdreven sol- eller lyspåvirkning, eller om de mørke plamager er hormonelt betinget, dvs. opstået i forbindelse med f.eks. graviditet, stress eller ved brug af p-piller. Sidstnævnte kaldes Melasma og skal ikke behandles med IPL. Melasma skal behandles med Cosmelan peeling – det kan du læse mere om her. Er du i tvivl, om dine plamager er opstået som konsekvens af solskader eller Melasma, så lad os endelig vejlede dig ved en gratis og uforpligtende konsultation.

Du kan læse mere om uens hudtone i dette blogindlæg.

Hvordan reduceres solskader og uens hudtone?

Lyskilderne fra IPL’en vil opfanges af melaninen (mørkfarvet pigment) i huden. Områderne vil trække mørkere op i løbet af de første dage og skalle af i løbet af en uges tid.

Hvor mange behandlinger kræver det?

Behandlingen kræver typisk mellem 1-4 behandlinger med et interval på 4 uger mellem hver behandling.

Hvad koster fjernelse af mørke plamager?

Det er meget individuelt og afhænger af hvilket område, der skal behandles og omfanget af pletter. De vejledende priser kan findes her. Som nævnt kræver fjernelse af pletter typisk 2-3 behandlinger. Derfor tilbyder vi en klippekortsordning: Når du køber 3 behandlinger, sparer du 50% på den tredje behandling.

Hvad skal jeg være opmærksom på før behandlingen?

Du skal undgå soleksponering, herunder selvbruner og spraytan, i én måned før behandlingen.

Hvad skal jeg være opmærksom på efter behandlingen?

Du skal undgå at udsætte det behandlede område for soleksponering i op til en måned efter en behandling. I Nordeuropa kan du de fleste måneder opholde dig ude, så længe du husker at anvende en solcreme med faktor 30 eller 50 med både UVA og UVB filter.

Hvor lang tid holder det? Og kan der komme solskader igen på det behandlede sted?

De solskader, som fjernes er væk for altid, men om det det kommer igen afhænger af din hormonelle balance og adfærd i solen. Vi anbefaler altid brug af solcreme faktor 30 eller 50 og solhat, når man opholder sig i solen.

Kan man fjerne mørke plamager andre steder på kroppen?

Vi kan godt fjerne uens hudtone andre steder på kroppen, men det er altid en individuel vurdering. Derfor anbefaler vi altid, at du kommer ind på én af vores klinikker ind til en gratis og uforpligtende konsultation, hvor vi laver en skræddersyet behandlingsplan til dig med afsæt i dit personlige udgangspunkt.

Hvad er forskellen på Melasma og almindelige solskader?

Melasma er hormonelle forandringer, som ofte er kommet i forbindelse med graviditet, p-piller og overgangsalder. Her anbefaler vi peelingen Cosmelan. Solskader kommer af solen og kan behandles med både Cosmelan peeling og IPL. Til konsultationen vil vi vurdere hvilken behandling, som er bedst egnet ud fra dit specifikke udgangspunkt.

Kan I anbefale nogle produkter til behandling af uens hudtone?

Ja, vi har forskellige produkter som er egnet til behandling af solskader og Melasma. Kig endelig ind forbi i en af vores klinikker for vejledning i brug af produkter.

Kan man få laserbehandlinger, hvis man har sensitiv hud og Rocasea?

Som udgangspunkt ja, men vi laver altid en individuel vurdering. Til konsultation vil vi se nærmere på huden, og se hvad der er bedst egnet til det specifikke tilfælde.

Kan laserbehandling fjerne fregner?

Ja, behandlingen hjælper på fregner og giver en mere ensartet hudtone.

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud