Tilbage til oversigten
Botox, Restylane, Skønhed

Bliv ekspert i Botox og filler!

Den kosmetiske branche kan være en jungle at finde rundt i. Hvor tidligt skal du starte med Botox? Hvilke muligheder har du med filler? Hvor ofte skal behandlingerne gentages? Hvornår er det en god idé at kombinere Botox og filler? Bliv meget klogere her, hvor vi gør dig til ekspert i kosmetiske behandlinger!

Botox

Botox virker ved at reducere mimiske linjer f.eks. pandelinjer, som skyldes gentagne ansigtsbevægelser over tid. Når Botox injiceres i musklen i det pågældende område, afslappes musklerne, hvilket giver både muskler og hud midlertidig ro, så rynkerne reduceres eller fjernes helt, indtil toksinet nedbrydes.

Botox hjælper effektivt med at reducere linjer og rynker, og er bedst til dynamiske/mimiske rynker, dvs. rynker som opstår, når du bevæger ansigtet. Det kan blandt andet være, når du ser bekymret ud (bekymringsrynke), når du løfter dine bryn (panderynke) eller når du smiler (smilerynker).

Udover at være enormt effektiv til rynkebehandling, er Botox muskelafslappende og derfor en rigtig effektiv behandling til tandkødssmil – også kaldet gummysmile, som er, når du viser lidt eller meget tandkød, når du smiler. En anden populær behandling med Botox er forstørret tyggemuskel – også kaldet masseter. Har du kraftige tyggemuskler, kan ansigtet syne bredt, og det kan give et maskulint eller firkantet udtryk. Ved at behandle tyggemusklerne med Botox, er det muligt at gøre ansigtet smallere og mere v-formet.

Før, under og efter behandlingen

Er du ikke konsulteret hos os, kommer du først ind til en gratis og uforpligtende konsultation hos en af vores hudlæger. Herefter har du en betænkningstid på 48 timer, før du kan få udført behandlingen.

Selve behandlingen foregår ved, at vores kosmetiske sygeplejerske sammen med dig vurderer dine ønsker og behov. Herefter afsprittes området og der injiceres Botox med en lille, fin nål i det ønskede område. Behandlingen er stort set smertefri og tager ca. 10-15 minutter.

Efter behandlingen fraråder vi at bære makeup de næste par timer, ligesom hård motion i de første 24 timer også frarådes. Resultatet af Botox begynder at vise sig efter 3-4 dage, mens den fulde effekt opnås efter 10-14 dage. Holdbarheden af Botox er normalt ca. 3-4 måneder. Ved gentagne behandlinger kan effekten af Botox holde længere.

 

Hvor tidligt skal jeg starte med Botox?

Der er aldrig noget forkert tidspunkt at starte på – så længe det har en betydning for dig. Selvom Botox er effektiv rynkebehandling, er det mindst ligeså effektivt til forebyggelse af rynker. Hvis du sørger for at forebygge med Botox, kan du undgå ‘skaden’ (dvs. rynkerne) bliver for dybe og ‘sætter sig fast’ i huden.  Udover at udglatte de linjer og rynker, som giver et mere vredt og groft udtryk, så har Botox nemlig en forebyggende effekt. Du undgår derfor helt, at der kommer nye eller flere rynker i de behandlede områder, og din hud holder sig ligeledes altid pæn, så du f.eks. ikke skinner i panden, og så din makeup ikke lægger sig i linjerne i huden.

Filler

Ikke-permanent filler består af 98 % vand og 2 % hyaluronsyre, som er et sukkerstof, der allerede findes naturligt i huden. Hyaluronsyre findes naturligt i vores bindevæv, hvor det binder vand og giver huden fylde, blødhed og elasticitet. Med alderen mister vi fedtdepoter og producerer mindre hyaluronsyre, hvilket giver en mere slap hud med mindre volumen.

Som navnet indikerer, anvendes filler til at udfylde linjer. Dét, der grundlæggende adskiller filler fra Botox, er, at filler bruges til at udfylde og udglatte de statiske, dybe linjer, som forbliver, selv når du ikke laver et ansigtsudtryk. Filler injiceres med en tynd nål i rynken eller området, som mangler volumen.

Ikke alle er født med balance og symmetri i ansigtet, men det kan skabes med filler – det kan blandt andet være konturering af kindben, kæbelinje eller mere volumen i læberne. Træthedstegn som rande under øjnene, indsunkne tindinger, nedadvendte mundvige og diverse furer og fordybninger i ansigtet kan også let behandles med filler.

 

Før, under og efter behandlingen

Inden du kan behandles med filler, skal du ligeledes konsulteres min. 48 timer inden din behandling. En konsultation hos os er gratis og uforpligtende. Her taler du med en af vores erfarne kosmetiske sygeplejersker om dine ønsker, behov og muligheder.

Selve behandlingen af filler tager mellem 15-30 minutter, hvor det ønskede område desinficeres og filleren injiceres med en nål. Vi forsøger så vidt muligt, at gøre behandlingen så smertefri, som overhovedet muligt. Hvis du ønsker det, kan du få en bedøvende creme på inden din behandling. Derudover er der en bedøvende effekt i filler-produkterne i forvejen. 

Effekten af filler ses øjeblikkeligt, dog kan der i nogle områder, blandt andet læber, forekomme en smule hævelse de første par dage. Holdbarheden af filler er meget individuel, men som regel skal behandlingen gentages efter 4-12 måneder. Holdbarheden afhænger af linjernes dybde, hudens kvalitet, livsstil samt typen af filler. Den første behandling holder altid kortere tid end de efterfølgende behandlinger, hvorfor det altid er en god idé at vedligeholde sit resultat, for et længerevarende resultat fra gang til gang.

 

Hvordan er det nu lige – er det Botox eller filler man får i læberne?

Man har ofte hørt begrebet “Botox læber”og det er altså stadig lidt forkert. Flotte og fyldige læber skabes med filler, som giver volumen. Botox kan dog lægges i området lige over læberne og derved behandle tandkødssmil effektivt. Ligeledes kan Botox lægges i kanten ved læberne og give et læbeløft. Læbeløft, også kaldet lipflip, kan være effektiv hvis din overlæbe synes lille når du smiler. Ved at behandle overlæben med Botox, afslappes musklen så læben ikke “forsvinder” når man smiler, og derved syner læberne større.

Det vil derfor altid være filler du får i selve læberne, men Botox er rigtig effektivt til området rundt om læberne. Ofte kan en læbeforstørrelse med filler være fordelagtigt at kombinere med enten et læbeløft eller behandling af tandkødssmil med Botox – afhængig af dit udgangspunkt.

Hvorfor kombinationsbehandlinger? 

Kombinationen af filler og Botox er fantastisk til at reducere synlige aldringstegn. Mens Botox reducerer de rynker, der er forårsaget af mimik i ansigtet, tilfører filler fylde og fugt til huden, som også reducerer fine linjer og stimulerer kollagendannelsen, så huden bliver mere spændstig.

Vi har alle forskellige udgangspunkt i forhold til ansigtsform og træk. Ved at kombinere flere behandlinger og områder, får man det mest harmoniske og symmetriske resultat, med fokus på helheden og ikke blot kun større læber eksempelvis. En kombinationsbehandling med Botox og filler er fordelagtig, da de behandler to forskellige typer problemer. Botox virker afslappende på de dynamiske rynker, der er forårsaget af gentagne ansigtsbevægelser så som skævheder. Filler gendanner derimod mistet volumen og hjælper med at forme og give definition.

5 facts om Botox og filler 

#1: Botox er effektiv svedbehandling

Botox anvendes også til svedbehandlinger til dig, som producerer for meget sved under f.eks. arme og i håndfladerne. 

#2: Filler styrker og stimulerer vores naturlige kollagenproces

Med alderen mindskes kroppens kollagenproduktion, hvilket medfører løs hud, fine linjer og rynker. Men filler udfylder ikke alene tabt volumen, filler styrker og stimulerer også vores naturlige kollagenproduktion.

#3: Du mister IKKE al din mimik af Botox

Vi tilpasser altid behandlingerne til den enkelte kunde, med fokus på effektive men naturlige resultater. Vi behandler derfor med udgangspunkt i at bevare personlige træk og mimik, men med færre rynker og linjer.

#4: Kosmetiske behandlinger er for alle – også for mænd!

Mænd elsker (også) kosmetiske behandlinger, og vi ser en stigende tendens til mandlige kunder som ønsker at se friskere og mindre trætte ud. Med filler er det muligt at fremhæve ansigtstræk, bl.a. kindben og kæbelinje som også er populære behandlinger blandt mænd.

#5: Botox anvendes i den medicinale branche

Botulinum Toxin, som er den korrekte betegnelse for det aktive stof, som bl.a. findes i Botox, er et meget gennemtestet præparat, der bl.a. har været brugt til spasmer og skelen gennem mange år.

Hvilke muligeder har jeg ellers hos CeriX?

Udover Botox og filler, tilbyder vi en lang række af kosmetiske behandlinger målrettet specifikke behov. Vi tilbyder bl.a. permanent hårfjerning, karfjernelse, permanent fedtreduktion, pigmentfjernelse og reduktion af ar. Har du et ønske om et kirurgisk indgreb, tilbyder vi ligeledes plastikkirurgi på vores privathospital. Derved kan vi skræddersy et forløb til dig, hvor vi imødekommer dine ønsker og dine behov hele vejen rundt. Hos CeriX er det vigtigt for os, at du som kunde føler dig i trygge hænder, og netop derfor har vi nogle af branchens mest erfarne kosmetiske sygeplejersker og kirurger. 

Gratis og uforpligtende konsultation

Hos CeriX tager vi altid udgangspunkt i din naturlige anatomi med fokus på at fremhæve og forfine dine naturlige ansigtstræk. Er du nysgerrig på, hvad vi kan gøre for dig, eller går du allerede og drømmer om en helt bestemt behandling? Så er du velkommen til at booke tid til en gratis og uforpligtende konsultation, hvor du kan få svar på dine spørgsmål og den helt rigtige vejledning af vores dygtige sygeplejersker. Vi har klinikker i hele landet – find din nærmeste CeriX lige her.