Tilbage til oversigten
Hudpleje, IPL, Pigmentfjernelse

Plaget af pletter og plamager?

Mørke plamager og pletter på huden er en udfordring for mange. Men hvor kommer de fra, de irriterende pletter? Huden udvikler melanin, når den udsættes for udefrakommende påvirkninger som f.eks. sollys. Det giver i bedste fald en lækker solbrun kulør. Men for mange giver det ujævn farvefordeling med mørke plamager og pletter.

Det er ikke farligt i sig selv. Det dog kan være ret belastende psykisk. Huden er jo på mange måder vores visitkort. Vores største organ. Huden ’sladrer’ og fortæller en masse om vores livsstil og velbefindende.

Den skjoldede og misfarvede hud skyldes en aktivering af pigmentceller i huden, som danner pigmentkorn, der ligger i hobe i huden. Dine hudceller har med andre ord været på overarbejde for at beskytte huden mod udefrakommende påvirkninger, f.eks. i form af solens stråler. Og nu har cellerne altså produceret for meget pigment og efterladt dig med mørke skygger og uens hud.

Pigmentpletter: To former

Inden vi hopper til løsningen på din ’nye’, misfarvede hud, er det vigtigt at skelne mellem de forskellige former for pigmentforandring i huden. Der er overordnet to former – de solbetingede og de hormonbetingede (Melasma). I begge tilfælde er der tale om en aktivering af pigmentceller i huden, som danner et overskud af pigmentkorn og resulterer i en misfarvet, ’grumset’ hud. Det er dog vigtigt at tilrettelægge et specifikt behandlingsforløb afhængigt af, om du har pigmentpletter som følge af solskader og overdreven lyspåvirkning, eller som følge af hormonelle påvirkninger som f.eks. graviditet, stress, p-piller og hormonspiral (Melasma).

Solen er ikke skyld i de hormonbetingede forandringer (Melasma), men kan forværre symptomerne. Melasma er en kronisk tilstand, som ikke kan behandles med laser (IPL), som almindelige solskadede pigmenteringer. Men med Cosmelan peeling har vi fundet en behandling, som giver fantastiske resultater på Melasma og misfarvninger i huden.

Vi anbefaler altid, at du booker tid til en gratis forundersøgelse, hvor vi analyserer din hud og planlægger det rette forløb for dig.

Hvad gør du?

Solbeskyttelse er noget af det vigtigste i forhold til at undgå og forebygge pigmentpletter. Døjer du med pigmentforandringer i form af solskader og ”gammelmandspletter” er laser og IPL (intensivt pulserende lys) den mest effektive behandling. Hudens melanin varmes op, farvestoffet ’knuses’ og går i stykker.

De fleste skal have 2-4 behandlinger med et interval på ca. 4 uger mellem hver behandling. Derfor tilbyder vi en klippekortsordning: Når du køber 3 behandlinger, sparer du 50% på den tredje behandling.

Forud for behandlingen er det vigtigt, at du ikke er for brun. Det anbefales derfor, at du undgår soleksponering i ca. 4 uger før behandlingen. Det samme gælder for selvbruner og sprayran op til behandlingen.

Når du er blevet behandlet med IPL, kan du opleve, at huden bliver en smule rød. Det er helt almindeligt, og rødmen forsvinder som regel efter de første par timer. I nogle tilfælde kan det dog godt tage et par dage. Modsat behandling af hår og kar befinder pigmentet sig nemlig på hudens overflade, hvorfor pigmentpletterne i starten vil være synlige på huden, inden de forsvinder og skaller af efter 1-2 uger. Når pigmentpletterne er helt væk, er resultatet en mere ensartet og jævn hudtone, UDEN de mørke plamager og pletter.

Pas på solen!

Langt de fleste pigmentforandringer skyldes som nævnt overdreven sol- eller lyspåvirkning. Derfor er det vigtigt, at du husker at være flittig med solcremen efter din behandling, helst faktor 30 eller 50. Pigmentforandringer kan nemlig nemt opstå igen, hvis solen får yderligere påvirkning som f.eks. stærk sol.

 

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud