Tilbage til oversigten
Nyhed, Skønhed

Skønhed: The Face of 2021

Fra den mest populære ikke-kirurgiske behandling til tendensen, der giver huden fornyet glød og plejer indefra. Få overblikket over de største skønhedstrends, vi spår, kommer til at præge 2021

Mon ikke de fleste af os gik og håbede, at vi ville vågne op Nytårsdag, og pandemien ville være pist væk, så vi kunne genoptage livet med en følelse af normalitet. Det bliver nok ikke tilfældet. På den lyse side har vi – og de fleste andre kosmetiske klinikker og privathospitaler – indrettet os efter omstændighederne. Faktisk er der skruet (om muligt) endnu højere op for sikkerheden, så vi fortsat kan behandle. Det være sig alt fra peeling, laser, Botox, fillers og kirurgiske indgreb. Her er de behandlinger, vi forventer at se meget mere af i det nye år.

Det naturlige look

I ‘gamle dage’ var én af de største indikatorer for en god behandling, når folk spurgte om navnet på din behandler og din klinik. De dage er ovre! I dag er spørgsmålet, der bekræfter, at du har fået en behandling af høj kvalitet i stedet: ”Har du været afsted på ferie?” eller ”Hvilken creme er det, du bruger?”. Veludførte kosmetiske behandlinger er nemlig ikke længere behandlinger, der synligt ændrer dit ansigt. Det er behandlinger, som blot kvikker op, ’tweaker ’en smule og forbedrer på en diskret, udefinérbar måde.

Målet er ikke et falskt look, men snarere et look, som signalerer, at du har overskud, og at du er sund og veludhvilet – Rie LeClaire-Rosenblum, kosmetisk sygeplejerske og ejer af CeriX

Den kosmetiske verden – det være sig alt fra ansigtsbehandlinger og operationer – har rykket sig langt siden de dage, hvor målet var en helt glat og mimikløs pande og ’andelæber’. Tidligere tiders forældede udstyr er overhalet af ny teknologi og produkter samt formularer, som virker langt mere effektivt og skånsomt. På samme måde er fagligheden og professionalismen blandt de kosmetiske sygeplejersker og læger, der udfører behandlinger, højere end nogensinde. Resultatet: Effektive og sikre behandlinger med resultater af høj kvalitet.

#1 Bæredygtig kirurgi

Skønhedsidealet er i dag mere naturligt, og det bliver vel næppe mere naturligt end at fjerne og ”genbruge” uønsket fedt. Således er interessen for kirurgi udført på den mere “bæredygtige” facon er steget markant i 2020, og noget tyder på, at det fortsætter i 2021. Det er da også en win-win-behandling, hvor der bruges eget fedtvæv fra ens uønskede fedtdepoter som mave, lår, lænd og flanker, der transplanteres til områder på kroppen, som mangler mere fylde og form, f.eks. brysterne eller balderne. Et indgreb, der kun efterlader minimale ar og et super naturligt resultat.

Design uden navn

#2 Glatte stænger

Hårfjerning har længe været et af skønhedsverdenens helt store fokusområder, men nu skal det være slut med indgroede hår, rifter og stive stubbe. Læg derfor skraberen væk, sæt epilering og voks på pause, og lad laserlyset fjerne hårene for altid. Det giver hårfri, bløde ben – og bikinilinje, armhule, ryg, mave eller overlæbe for dén sags skyld. Ønsker du en permanent hårfri løsning, vil behandling med laser give dig de mest eftertragtede stænger i 2021.

Design uden navn

#3 Fugtmættet hud med glød

Et ansigt og en hud, der stråler af sundhed, går aldrig af mode! Du kommer nemmest til gløden med den nye PRX-T33 peeling, som er en nålefri behandling, der indeholder TCA og klassificeres som den næste generation af anti-age behandling. Giv din hud et forløb med 3 peelinger, og huden efterlades opstrammet, mere ensartet og fugtet.

#4 Lækre, naturlige læber

Læberne har længe været ’center of attention’ i den kosmetiske verden. Tidligere var fokus udelukkende på at opnå store og fyldige læber. Læberne skal stadig være fyldige, men de skal passe til det ansigt, de sidder på! Tendensen dikterer nemlig naturlig skønhed.

Er målet læber med mere fylde, men stadig et naturligt udseende, vil behandling med Restylane være det oplagte valg. Restylane består nemlig af 98% vand og 2% hyaluronsyre, som er et naturligt forekommende molekyle, der binder fugt og kan give fyldigere læber, der ser naturlige ud. Behandlingen tager mellem 30 og 45 minutter, hvorefter du kan vende tilbage til dine daglige gøremål (eller iføre dig mundbind indtil hævelsen falder helt).

Design uden navn-kopi

#5 Kæben er de nye kinder

I mange år har fokus især været rettet mod at tilføre læber og kindben mere fylde. Nu er der kommet langt mere fokus på at anskue ansigtet som en helhed, hvor alle træk respekteres, forfines og ’tweakes’ for at opnå størst mulig harmoni og symmetri. Særligt kæbelinjen, og helst en markeret og veldefineret én af slagsen, har vundet stor popularitet på tværs af begge køn.

Hvor mænd som regel ønsker sig en mere defineret og ’firkantet’ kæbe, efterspørger de fleste kvinder et mere hjerte- og V-formet look, hvor kæbepartiet danner et fint V, så ansigtet fremstår smallere og mere feminint. Fælles for både kvinder og mænd er, at kæbelinjen helst skal stå skarpt og markeret. Ved at anvende Restylane, specielt udviklet til hage- og kæbeområdet, er det muligt at opnå en elegant defineret kæbe, eliminere ’hamsterposer’ og løfte underansigtet.

#6 Laserbehandling

I de seneste år er både mænd og kvinder blevet mere bevidste om de hudplejeprodukter, de anvender. Samtidig er interessen for at forbedre selve ’grundlaget’, de dyre cremer skal smøres på, blevet større. Tilsammen betyder det en stor interesse for behandlinger, der forbedrer hudens kvalitet og struktur. Fractional laser og behandling med IPL (intenst pulserende lys) er således populære, fordi de virker, og nedetiden er minimal.

#7 Injektionsbehandlinger

Den næste generation af fillers med hyaluronsyre minder mere og mere om kroppens egen hyaluronsyre (HA) og integreres således mere naturligt i kroppens eget bindevæv. De nye produkter behandler alle fine linjer, løs hud og rynker på alt fra kinderne til læberne og kroppen med mere langtidsholdbar virkning.

Vi forventer, at injektionsbehandlinger med både fillers og Botox fortsat vil være blandt de mest populære behandlinger. Samtidig vil mundbind og masker formentlig være en del af vores liv, også i 2021. Fokus vil derfor være meget på øjnene, og jeg tror, at behandlinger af øjenomgivelserne vil fortsætte med at udvikle sig hastigt i 2021. – Rie LeClaire-Rosenblum

Et eksempel på en meget naturlig injektionsbehandling er Sunekos, som består af en unik kombination af hyaluron- og aminosyrer, der tilsammen går ind og stimulerer hudens produktion af kollagen og elastin, hvorved hudens elasticitet og fylde forbedres på en naturlig måde.

Design uden navn-kopi

#8 Langtidsholdbare løsninger

Med al usikkerheden i forbindelse med den globale pandemi og gentagne nedlukninger er folk især på udkig efter længerevarende og vedligeholdelsesfrie muligheder for opstramning af ansigtet. Behandling med fillers og Botox skaber ofte fantastiske øjeblikkelige resultater, men behandlingerne kræver regelmæssig gentagelse for at bevare resultatet. Ultherapy® er et eksempel på en behandling, som muliggør, at vores egen kollagen skaber langvarig, men stadig naturlig, opstramning af ansigtskonturerne.

Jeg tror, vi vil se meget større interesse for behandlinger som Ultherapy® i 2021. Desuden er det vores egen produktion af kollagen, der får os til at se yngre ud – og forynger os – hvilket gør Ultherapy® perfekt som en forebyggende behandling mod aldring. – Rie LeClaire-Rosenblum

Ultherapy® er en ultralydsbehandling, som opstrammer huden naturligt indefra. Hudens egne celler boostes til at dele sig. Det er det eneste FDA-godkendte apparat på verdensplan, som har en scanningsfunktion, så det hele tiden sikres, at der behandles i det rette lag i huden. Ultherapy® er en engangsbehandling, som typisk tager mellem 60-90 minutter, og bruges typisk i de områder, hvor huden begynder at hænge, f.eks. i underansigtet, langs kæben og på halsen. 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af CeriX (@cerix.dk)

#9 Skånsomt ansigtsløft

Interessen for ansigtsløft vil fortsætte med at udvikle sig i 2021. Mere innovative og mindre invasive måder at udføre indgrebet på vil vinde frem. Teknikker, som løfter ansigtets dybe strukturer på en effektiv, men naturlig måde, vil blive mere populære.

Ved hjælp af skjulte snit muliggjort af endoskopisk teknologi (kikkert) er det muligt at udføre ansigtsløft, som efterlader minimale ar, der kan skjules i hårgrænsen, og som giver en ’facelift’-effekt, der svarer til, at hele ansigtets løftes op i mere ungdommelige dimensioner, uden at ændre på ansigtsudtryk og uden at efterlade skæmmende ar.

#10 Ekstra effekt ved kombinationsbehandlinger

I takt med at efterspørgslen efter kosmetiske indgreb fortsætter med at stige, kan der også ses en stigning i antallet af behandlinger at vælge imellem. Ikke-kirurgiske er mere populære grundet den korte helingstid (’nedetid’). Derudover er det ofte lettere at fortryde de ikke-kirurgiske behandlinger, hvis man ombestemmer sig. Ved at kombinere to eller flere behandlinger, opnås ofte et bedre resultat. Det er f.eks. oplagt at kombinere filler eller peelinger med laser og ultralydsbehandlinger, idet kombinationen af de forskellige behandlinger betyder, at du vil opnå et hurtigere og ofte mere effektivt resultat. Derudover kan kombinationen af flere forskellige behandlinger betyde, at det er muligt at opnå resultater som ellers kun ville være mulige gennem invasive (kirurgiske) behandlinger. I stedet for blot at vælge en enkelt behandling ad gangen, vil flere mænd og kvinder i 2021 vælge at kombinere forskellige behandlinger for at se hurtigere og mere effektive resultater.

#11 Udstyr og teknologi

Når det kommer til kosmetiske behandlinger og indgreb, spiller teknologi en stadigt større rolle. Der kommer løbende flere nye apparater på markedet, som alle har til formål at levere hurtigere, bedre og mere effektive ikke-kirurgiske æstetiske løsninger. 2021 bliver et stort år for nye teknologier og udstyr, som tilbyder både mænd og kvinder flere valgmuligheder, når det handler om at pleje og optimere huden.

The face of 2021

2020 har på mange måder været et sløjt år, men 2020-situationen har dog ført noget godt med sig. 2021 tegner til at blive et bedre år. Der er en masse at se frem til i takt med at hele verden vender retur til et ’new normal’, som bl.a. indebærer nye kosmetiske behandlinger og indgreb. Det være sig alt fra hudfornyelse til reduktion af stædige fedtdepoter – der kommer uden tvivl nye behandlinger på alle fronter. Se for eksempel vores signatur behandling her.