Tilbage til oversigten
Karfjernelse, Skønhed

Hvorfor får nogle karsprængninger, mens andre går fri?

Vink farvel til de edderkoppelignende spind og røde kar på benene og sig goddag til smukke ben, som du ikke har lyst til at gemme væk

Bikinisæsonen nærmer sig med hastige skridt. Enhver med blodsprængninger på benene ved, at det ofte er forbundet med en vis portion frygt og ubehag at skulle trække i afslørende shorts, nederdele eller kjoler, som giver frit udsyn til de bare ben. Heldigvis er der en meget effektiv måde at fjerne karsprængninger på benene – og metoden er sågar temmelig ligetil og simpel. Det vender vi tilbage til om et øjeblik. Først dykker vi dybere ned i, hvorfor nogle af os får de berygtede karsprængninger.

Hvorfor får man karsprængninger?

Karsprængninger i ansigtet opstår typisk i takt med alderen, eller hvis man har fået for meget sol. Ansigtet, herunder særligt kinderne, næsen og panden er nogle af de områder, der er mest sårbare overfor sollys. Andre årsager kan være, at man er genetisk disponeret for at få karsprængninger, eller hvis man har rosacea.

rosacea

Hvorfor får man karsprængninger på benene?

Intet mindre end 50% af alle voksne mennesker har dem, altså karsprængninger på benene. Det er meget normalt, at man oplever karsprængninger på benene. De opstår af flere årsager, herunder overvægt, aldring og graviditet. Derudover er mange mennesker genetisk disponeret for at få karsprængninger. Lad os kigge nærmere på de forskellige årsager.

Øget tryk i karrene

En mindre kendt faktor, som kan medvirke til karsprængninger på benene, er langvarigt stående arbejde. Står man op i lang tid ad gangen nedsættes blodgennemstrømningen, og der opstår et øget tryk i blodkarrene.

Blodet kan ikke pumpes lige så effektivt tilbage til hjertet, når man står op i lang tid. De små mængder af blod forbliver i de underliggende vener og skaber et øget tryk, hvorved karrene brister.

De hormonelle forandringer, der sker under graviditet, kan også forværre karsprængningerne på benene. De fleste oplever, at vægten øges ret pludseligt under graviditet, og den ekstra vægt påvirker presset på venerne i benene, hvilket kan resultere i karsprængninger på benene.

Summer vacation concept

Skrivebordsøvelsen, du skal kende

Foruden øget risiko for kar på benene i forbindelse med at stå for længe, har du sikkert også hørt advarsler om at sidde med krydsede ben.

At sidde stille for længe kan også forårsage karsprængninger. Hvis du sidder hele dagen, er det en god idé at rejse dig hyppigt og lave ’vippeøvelser’ med læggene en gang i timen.

Du kan også krumme og sprede tæerne, vippe med anklerne og lave cirkelbevægelser med anklerne for at aktivere musklerne i læggene, fødderne og de omgivende vener. På den måde sikrer du god blodgennemstrømning.

Skyldige gener?

Du kan gøre meget selv for at undgå karsprængninger, men nogle mennesker er desværre genetisk disponeret for karsprængninger.

Genetik er den vigtigste faktor i udviklingen af karsprængninger. Millioner af kvinder arbejder stående eller sidder stille på kontor, men de udvikler ikke karsprængninger. Ligesom millioner af kvinder tager på i kropsvægt eller gennemgår graviditet uden skyggen af karsprængninger.

Det er samspillet mellem genetik, miljø og livsstil, der dikterer, om du får karsprængninger samt i hvilket tempo og alder, du får dem. Cirka 50% af mennesker, der får karsprængninger, arver dem faktisk fra deres mors side.

Kan man selv fjerne karsprængninger?

Der findes en række forskellige cremer, som siges at kunne fjerne karsprængninger. Dog er deres effekt meget tvivlsom, og de fleste, der får foretaget Sklerosering (på benene) eller laserbehandling (på f.eks. ansigt og bryst), har allerede forsøgt sig med cremer og tabletter.

Karsprængningerne forsvinder desværre ikke af sig selv. Karrene forbliver derimod, som de er, og de kan ovenikøbet forværres med tiden.

Ønsker du at komme af med dine karsprængninger, kan du derfor overveje behandling med laser eller Sklerosering.

laserlys

Fjernelse af kar på benene med Sklerosering

Rigtig mange gemmer deres ben væk som konsekvens af de blå-lilla karsprængninger, og det er virkelig ærgerligt, for der findes en meget effektiv metode til at fjerne de generende kar.

Metoden hedder Sklerosering og er én af vores mest populære behandlinger! Vi har over 10 års erfaring med fjernelse af kar på benene med denne specielle metode, som ikke udføres på særlig mange klinikker i Danmark. En stor del af vores kunder har ikke vist deres ben frem i årevis, hvilket er som en kniv i vores hjerter, da vi ved, hvor let karrene på benene kan fjernes!

Nej, det er ikke farligt!

Sklerosering er en injektionsbehandling, hvor der med en meget tynd nål injiceres en lille mængde af enten en højkoncentration af saltvand eller Aetoxysklerol. Væsken medfører en lokal irritation inde i karret, som får karvæggene til at hæve op og klistre sig sammen. Blodet får derved ikke længere passage, og karret vil langsomt nedbrydes.

Og nej, det er IKKE farligt, at karrene lukkes og fjernes permanent! Karrene har ingen funktion i dit kredsløb, og transporterer ikke blod rundt i kroppen.

Sklerosering er en hurtig, smertefri mulighed for at vinke farvel til edderkoppespindene for altid. Afhængigt af udgangspunktet kræver det normalt 2 til 3 sessioner med et interval på cirka 8 uger. Umiddelbart efter behandlingen vil du måske bemærke let midlertidig hyperpigmentering i de behandlede områder, men det falmer og forsvinder, selvom det kan tage noget tid. De behandlede karsprængninger vil være væk for altid.

Udfyld kontaktformular og få en gratis konsultation