Tilbage til oversigten
IPL, laser, Skønhed

Spørgsmål og svar om laserbehandling

Laserbehandling er godt til mange ting, f.eks. solskader, uens hudtone, karsprængninger, diffus rødme eller ar efter akne. Her giver vi dig svar på en række af de oftest stillede spørgsmål om behandling med laser

Kan laser fjerne små røde kar/ar i ansigtet?

Behandling med IPL reducerer karsprængninger i ansigtet og rødme. Ønsker du også reduktion af ar, kan det være en god idé at kombinere IPL med Fractional laser, som specifikt egner sig til behandling af ar.

Hvad er forskellen på IPL og rejuvenation?

Revjuvenation ensarter hudtonen, fjerner små fine linjer og rynker. IPL går ind og reducerer solskader, kar, rødme og mørke plamager. Når du kommer til konsultation på én af vores klinikker, vurderer vores hudlæge, hvilken behandling, der er egnet til dig.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af CeriX (@cerix.dk)

Er resultatet af laser permanent?

Det er individuelt, hvor længe resultatet af behandling med IPL holder, da det bl.a. afhænger af faktorer som livsstil, soleksponering og hudpleje samt genetik og alder. Mange kan med fordel gentage behandlingen og vedligeholde resultatet efter et års tid.

Er laser lige så god til at fjerne pigmentpletter som en Cosmelan peeling?

Behandling med IPL fjerner kar, rødme og reducerer solskader. Har du hormonelle pigmentforandringer, f.eks. efter graviditet, stress eller brug af p-piller, er Cosmelan peeling den bedste behandling. Hormonelle pigmentforandringer må IKKE behandles med laser. Når du ind til konsultation forud for behandling, udarbejder vi et skræddersyet behandlingsforløb, så du får den helt rette behandling til lige netop din hud.

Hjælper laser mod akne?

IPL kan med fordel kombineres med Fractional laser, hvis du ønsker at reducere ar efter f.eks. akne. Døjer du med akne, anbefaler vi behandling med Acnelan peeling, som renser i dybden, fjerner urenheder og forbedrer hudens tekstur.

Kan én IPL behandling være nok?

Det er svært at give et præcist svar på, da det er meget individuelt. Vi skal altid se dig til en gratis og uforpligtende konsultation for at vurdere det rette behandlingsforløb for dig. De fleste skal have 2-3 behandlinger for at opnå et tilfredsstillende resultat. 

Er behandling med laser smertefuldt?

Behandlingen kræver som udgangspunkt ikke bedøvelse. Du kan dog få lidt bedøvende creme på. Du vil føle kortvarig svirp i form af varme, når laseren afgiver sin energi.

Kan laser bruges mod rosacea?

Rosacea, rødme og små karsprængninger kan reduceres med IPL. Behandlingen virker ved at hæmme blodets farvestof, hæmoglobin. Laserlysets energi omsættes nemlig til varme, som får blodet til at størkne, så karrene lukker sig.

Kan laser fjerne små akne ar?

Ar efter akne reduceres mest effetkivt ved behandling med Fractional laser, som går ind og igangsætter en naturlig reparationsproces i huden, løfter arvævet og booster hudens egen produktion af kollagen og elastin. Afhængigt af område og omfang af ar anbefaler vi typisk et forløb på 6 behandlinger. Ved køb af klippekort på 6 behandlinger, får du således en gratis behandling.

Hjælper laserbehandling også på urenheder fremadrettet?

For at forebygge urenheder og pleje huden anbefaler vi bl.a. hudplejeprodukter fra SkinCeuticals. Vi hjælper dig med at sammensætte produkter, som bedst muligt går ind og optimerer og bevarer resultatet af dine behandlinger med laser (eller andre kosmetiske behandlinger).

Akne er hormonelt betinget. Derfor kan vi ikke fjerne årsagen til, at tilstanden opstår i huden. Det er dog muligt at symptombehandle med Acnelan, som er en peeling, der hjælper med at reparere huden. Ligeledes virker Acnelan ved at fjerne overskydende inflammation i form af akne elementer. Behandlingen forebygger derved, at du ikke producerer ligeså meget talg fremadrettet. Således holdes dine udbrud af akne nede.

Kan man selv bruge en IPL, man har til hårene?

Der findes rigtig mange apparater til laserbehandling på verdensplan. Nogle apparater er meget effektive med sikkerheden helt i top, mens andre apparater er mindre gennemtestede. Som tommelfingerregel bør du gå efter ICON og diodelaser, da det både er nogle af de dyreste og mest gennemtestede på markedet, hvilket sikrer de bedste og mest permanente resultater. Selvom det kan friste med billigere løsninger eller apparater til hjemmebrug, er det – i langt de fleste tilfælde – desværre ikke det værd på den lange bane.

Design uden navn

Der er en stigende tendens til, at klinikker, der ikke er registreret ved Styrelsen for Patientsikkerhed, laver hårfjerning med laser. Behandlingerne udføres tilmed ofte med apparater af tvivlsom kvalitet. Som kunde risikerer du at ende med et uheldigt resultat uden permanent effekt. Der er nemlig meget stor forskel på de apparater, der benyttes. Nogle apparater er f.eks. slet ikke kraftige nok til at destruere hårsækkene. De giver i stedet håret et ’chok’, så det slipper hårsækken. På den måde ser det måske ud som om, det virker, men hårsækken er fortsat intakt og aktiv, så den vil blot danne nye hår igen, når vækstfasen bliver aktiv. Med disse apparater går håret med andre ord i ‘dvale’ indtil næste vækstfase – og du får således ingen permanent reduktion. Det gør du til gengæld med de professionelle maskiner, f.eks. ICON og diodelaser, som går ind og ødelægger hårsækken, så der ikke kommer nye hår.

Hvis man ønsker behandlingen mod akne ar (1-15 stk.), vælger man så selv arrene?

Ønsker man reduktion af akne ar er behandling med Fractional laser formentlig den allerbedste løsning. Vi skal dog altid se dig til en konsultation forud for behandling, hvor får specifikt svar på hvilke ar og områder, du skal have behandlet for at opnå et tilfredsstillende resultat.

Fjerner laser også ar?

Fractional laser er den bedste behandling til reduktion af ar efter akne. Laseren laver en kontrolleret skade i bindevævet, hvilket stimulerer ny celledannelse i huden. Når der dannes ny hud reduceres arvævet, som trækker huden ned og skaber små fordybninger. Laseren ”løfter” på den måde huden, så den får en mere jævn og ensartet struktur.

laserlys

Kan laser gøre noget ved forstørrede porer?

Behandling med Fractional laser reducerer effektivt forstørrede porer i huden. Kombinationsbehandling med laser og PRX-T33 peeling kan give helt fantastiske resultater, hvor porerne mindskes, kar reduceres, og huden får fornyet glød.

Hvad er prisen for behandling med laser?

Prisen for behandling med IPL afhænger af område. Prisen starter fra 900 kr. Når du kommer til konsultation forud for behandling, får du et skræddersyet behandlingsforløb samt præcis pris. Ved køb af klippekort til 3 behandlinger, får du 50% på den tredje behandling.

Udfyld kontaktformular og få en gratis konsultation