Tilbage til oversigten
Botox

Botox: 13 Spørgsmål og svar

Nogle får Botox, fordi de er trætte af at se trætte, sure eller bekymrede ud. Andre får Botox for at slippe af at slippe af med svedproblemer. Én ting er i alle tilfælde sikkert: Botox er blandt de mest populære behandlinger – med god grund, for Botox gør det muligt at opnå store resultater med ganske få (og små) stik.

En anden ting, der dog også er relativt sikker, er de fordomme, der ofte følger med at få lavet kosmetiske skønhedsbehandlinger. Særligt Botox rimer på forudindtagede holdninger. En forklaring på de mange myter og fordomme om Botox kan uden tvivl tilskrives mediernes fremstilling af emnet, der over en bred kam ofte er ret karikeret og fokuserer på de eksempler, hvor folk har fået for meget eller behandlinger med unaturlige resultater. For det første er det ikke tilfældet, hvis man bliver behandlet på en klinik, som bruger de rette mængder (og i øvrigt er registreret ved Sundhedsstyrelsen). Dernæst er den karikerede fremstilling en kedelig tendens, da de mange skræmmeeksempler betyder, at vi taler mindre åbent om behandlinger med Botox. Åbenhed er vigtigt: Når vi deler vores erfaringer, får vi den bedste behandling og rådgivning.

forfængelighed

Og nu til dét, det hele handler om: 13 spørgsmål og svar om Botox.

Er der betænkningstid ved behandlingen?

Ja, der er minimum 48 timers betænkningstid inden behandling med Botox.

Hvad koster Botox?

Ved selve konsultation laver vi en skræddersyet behandlingsplan til dig ud fra dine ønsker og behov. De vejledende priser finder du lige her.

Hvordan virker Botox?

Ved en behandling med Botox forhindrer vi musklen i at trække sig sammen, idet signalstoffet mellem nerve og muskel ikke frigives. Musklen afslappes og får således ro til at reparere den skade, som er i huden – nemlig rynkerne, så de reduceres eller fjernes helt.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af CeriX (@cerix.dk)

Hvilke områder kan behandles med Botox?

Rynker mellem brynene (bekymringsrynker), panderynker, smilerynker, rynker på næsen (bunnylines), tandkødssmil (gummysmile), “rygerynker” omkring munden, nedadvendte mundvige, læbeløft/Botox læber, forstørret tyggemuskler, tydelig “bånd” på halsen (platysma) og svedbehandling af armhuler.

Hvor hurtigt virker behandlingen?

Der ses begyndende effekt af behandling med Botox efter 3-4 dage og maksimal effekt efter 2-3 uger.

Hvor længe holder resultatet?

Holdbarhed på en behandling med Botox er i gennemsnit 3 til 6 måneder. Ved regelmæssige behandlinger forlænges holdbarheden, da musklerne bliver mindre af ikke at blive brugt og dermed bliver mere påvirket af Botox’en.

Gør det ondt at få lavet Botox?

Du vil opleve ganske lidt ubehag i forbindelse med behandlingen. De fleste kan mærke et lille prik i huden, hvor det efterfølgende vil svie en smule.

Er Botox ikke farligt?! Jeg har hørt, at det er gift!

Botox er et toksinsk stof udledt fra bakterien Clostridium botulinum. Alt giftstof er udvundet ved brug af lægemidlet. Botox har siden 1960erne været brugt til medicinske behandlinger, f.eks. spastiske lammelser, skelen og urininkontinens. I dag anvendes Botox i høj grad også til kosmetiske behandlinger. Mængden af Botox, som anvendes ved kosmetiske behandlinger, er meget lille sammenlignet med medicinske behandlinger.

Hvad er forskellen på Botox og filler?

Botox bruger man til rynkebehandling, hvorimod filler/Restylane bruges til at skabe volumen og skulpturering f.eks. læbeforstørrelse eller markering af kindben. Filler kan også anvendes til at slippe af med de mørke rander under øjnene.

Mister man al sin mimik, når man får Botox?

Nej. Hos CeriX er vores motto “less is more”, hvilket er et udgangspunkt, vi altid behandler ud fra for at fremhæve den naturlige skønhed.

skønhed2021

Kommer jeg til at se værre ud, når effekten forsvinder?

Nej. Ved korrekt behandling påvirkes huden ikke yderligere.

Jeg har hørt, at der er fordele ved at få Botox ”forebyggende”. Er det rigtigt?

For at behandle med Botox skal der være et ‘problem’, dvs. en linje eller rynke i huden. Man kan starte op med ‘babybotox’, som består af mikromængder, der går ind og fjerner de små begyndende rynker.

Design uden navn

Hjælper det mod hovedpine at få lavet Botox i panden?

Vi behandler ud fra en kosmetisk indikation, men vores kunder oplever ofte en sekundær bonus i form af mindre hovedpine. Dette kan dog ikke garanteres.

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud