Tilbage til oversigten
Brystforstørrelse, Kirurgi

Hvornår stopper dine bryster med at vokse?

Rigtig mange piger og kvinder stiller spørgsmålet: ”Hvornår stopper bryster med at vokse?” Det forsøger vi at svare på i dette blogindlæg. Desuden vil vi komme ind på, hvad du kan gøre, hvis du ikke er tilfreds med størrelsen på dine bryster.

Først og fremmest er det vigtigt at understrege, at alle bryster er forskellige. Derfor er der heller ikke noget endegyldigt eller rigtigt svar, når det kommer til netop bryster. Bryster kan have vidt forskellige størrelser og udseende, og ingen bryster er mere ”rigtige” end andre.

Brysterne vokser hovedsageligt i puberteten

De første tegn på, at du er ved at få bryster, viser sig som regel, når du er mellem 8 og 14 år. Dine bryster fortsætter typisk med at vokse, indtil du er omkring 20 år gammel. Hos nogle piger vokser brysterne hurtigt, mens det hos andre går ganske langsomt. Desuden kan brysterne vokse af flere omgange. Dine bryster kan sagtens vokse yderligere, efter du er fyldt 20 år. Ligeledes kan du sagtens først for alvor få bryster, efter du er fyldt både 14 og 15 år.

Bryster er ikke ens

Rigtig mange piger og kvinder oplever, at deres bryster ikke vokser lige meget. Det ene bryst kan f.eks. være større end det andet. Det kan også være,  at det ene bryst går mere til siden, end det andet gør. I visse tilfælde er dette midlertidigt, og brysterne retter sig så at sige ud og bliver med tiden identiske. Det er dog langtfra altid, at brysterne ender med at blive identiske, og det er stort set umuligt at have helt symmetriske bryster fra naturens side.

Langt de fleste kvinder har et bryst, der er lidt større end det andet. Det er typisk det venstre. At det ene bryst er større end det andet, er altså ganske almindeligt, og det er bestemt ikke noget, der er farligt.

Er der meget stor forskel på dine bryster, kan det imidlertid være en udfordring at finde bh’er, der sidder ordentligt.

Har du stillet spørgsmålet ”Hvornår stopper bryster med at vokse?”, fordi du er i puberteten og har meget små bryster, er det vigtigt at understrege, at dine bryster kan fortsætte med at vokse længe endnu. Desuden skal du passe på med at sammenligne dig med andre, da der ganske enkelt ikke er to sæt bryster, der er ens. Hvis du er under 20 år gammel, er der meget stor sandsynlighed for, at dine bryster slet ikke er færdige med at vokse endnu. Dette er også værd at huske på, hvis du for eksempel er ked af, at dine bryster ikke er ens.

Hvad kan jeg gøre, hvis ikke jeg er tilfreds med mine bryster?

Utilfredshed med ens bryster er noget af dét, der oftest fører til dårligt selvværd. Det kan give psykiske problemer på sigt. Selvom det som sådan ikke er et fysisk problem, at du f.eks.l har meget små bryster, kan det betyde en forringelse af din livskvalitet, hvis du bruger meget energi på at være ked af dine brysters udseende.

BFO selvværd

Generelt er det naturligvis ubehageligt ikke at føle sig godt tilpas i sin krop, og derfor gælder det også om at gøre, hvad man kan for at blive godt tilfreds med sine bryster. Uanset om du – i din egen optik – har for små eller for store bryster, er der heldigvis en lang række ting, du kan gøre for at få de bryster, du går og drømmer om.

Design uden navn

Din bryststørrelse hænger sammen med din kropsform

Bryster består mest af fedt, mælkekirtler og kollagen. Din barm indeholder cirka 10% af din samlede fedtmasse, og din fedtprocent er derfor også i høj grad med til at bestemme, hvor store dine bryster bliver.

Stiller du spørgsmålet ”Hvornår stopper bryster med at vokse?”, fordi du synes, du har for store bryster, kan det således i høj grad være værd at kigge på resten af din krop. Er du overvægtig, er der en stor sandsynlighed for, at du får større bryster, fordi en del af fedtet samler sig i fedtdepoterne i brystet. I et sådant tilfælde kan et vægttab altså med stor sandsynlighed være vejen frem.

Omvendt kan du forsøge at tage lidt på, hvis du er undervægtig og gerne vil have større bryster. Hvis du stort set intet fedt har på kroppen, er det klart, at der heller ikke samler sig specielt meget fedt i brystet. Generelt hænger din fedtprocent altså tæt sammen med din bryststørrelse. Hvis du er under- eller overvægtig, er der således en stor sandsynlighed for, at du kan ændre din bryststørrelse ved enten at tage på eller tabe dig.

Træn brystmusklerne for at få større bryster

Hvis du ikke er undervægtig, men fortsat gerne vil have større bryster, kan du overveje at begynde at træne. Hvis du træner dine brystmuskler, kan du få et bryst, der ser større ud, og som desuden får et naturligt løft, fordi brystmusklen bliver større. I samme omgang kan du passende træne dine ryg- og skuldermuskler. Har du generelt en sund og stærk overkrop, vil du nemlig få en bedre holdning. Det giver ikke i sig selv større bryster, men kan bidrage til, at de kommer til at syne større, fordi du ganske enkelt skyder brystet mere frem.

Alternative behandlingsmetoder

Har du forsøgt dig med træning, men får du ikke det ønskede resultat? Eller ønsker du blot at opnå endnu bedre resultater? Så er der en række forskellige produkter på markedet, som efter sigende skulle kunne medvirke til at give dig et større bryst. Du kan f.eks.l finde diverse kosttilskud, som er sammensat med fokus på at give dig større bryster. De indeholder forskellige naturlige ingredienser, som kan påvirke produktionen af kollagen. Det samme gælder diverse cremer og salver. Ryger du, skal du være opmærksom på, at der er stoffer i cigaretterne, som hæmmer produktionen af kollagen. Det vil sige, at dine bryster kan blive mindre og komme til at hænge mere, hvis du ryger.

Du kan få større bryster med kirurgi

Er du meget ked af størrelsen på dine bryster, kan du i sidste ende vælge at ty til kirurgi. Det gælder, uanset om du synes, du har for store eller små bryster. Du bør naturligvis ikke uden videre sige ja tak til brystkirurgi. Dog er der samtidig heller ikke nogen grund til at gå rundt at være ked af din krop, hvis dit ”problem” nemt kan løses. Hos CeriX kan vi lave silikonebryster med implantater, og derudover kan vi lave brystoperationer med eget fedt. Begge muligheder er relevante for dig, der gerne vil vide, hvornår brysterne stopper med at vokse, fordi du gerne vil have større bryster.

Doctor drawing marks on female breast for cosmetic surgery opera

Selvom du gerne vil have større bryster, er det ikke altid sikkert, der er brug for en reel brystforstørrelse. I visse tilfælde kan det være nok at foretage et brystløft, hvorved brystet kommer til at virke større og mere fyldigt.

Ønsker du at få foretaget en operation hos CeriX, vil du først og fremmest komme til en forundersøgelse. Her vil du sammen med én af vores dygtige kirurger gennemgå forskellige løsninger med udgangspunkt i din problematik, samt hvilke ønsker du har til resultatet. Vurderer kirurgen, at det er tilstrækkeligt at foretage et brystløft, vil han anbefale dig dette. Er der derimod brug for en brystforstørrende operation, vil I sammen kigge nærmere på dine forskellige muligheder.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af CeriX (@cerix.dk)

Brystreduktion med kirurgi

Lige så vel som du kan synes, at dine bryster ikke er store nok, kan du naturligvis også synes, at de er for store. Skyldes det ikke overvægt, kan det være relevant at overveje en brystreducerende operation. At få opereret brystet mindre kan dels være et kosmetisk valg og dels et sundhedsmæssigt valg. Det er nemlig sådan, at flere kvinder har problemer med ryggen og nakken, hvis de har en meget stor barm. Uanset om det er af kosmetiske eller sundhedsmæssige årsager, kan du få foretaget en brystreduktion hos CeriX.

Få de bryster, du altid har drømt om

Bryster er forskellige, og det er fantastisk. Desværre oplever mange kvinder alligevel, at de er utilfredse med deres barm. Det kan hæmme din udfoldelse, fordi du måske føler dig utilpas i badetøj eller i stramtsiddende tøj. Hos CeriX synes vi, alle fortjener den barm, de drømmer om. Derfor vil vi også gerne hjælpe dig med at få enten større eller mindre bryster, hvis det er det, der skal til for at give dig selvtilliden tilbage. Vi efterstræber altid et smukt og naturligt resultat. Vi har fokus på naturlig skønhed og ønsker at bidrage til at fremhæve denne yderligere. Du kan således være helt sikker på, at du får et naturligt resultat, når du bliver opereret hos os. Desuden opererer vi kun, hvis vi finder det forsvarligt og desuden finder det relevant at foretage et indgreb.

rie

Kontakt os og book tid til forundersøgelse