Tilbage til oversigten
Brystforstørrelse, Kirurgi

Kan man amme med silikonebryster?

Og fire andre spørgsmål, du sikkert gerne vil have svar på, hvis du overvejer brystimplantater. Der findes et væld af myter om silikonebryster. Og overvejer du at få foretaget brystkirurgi, bør du naturligvis være skarp på, hvad der er fup, og hvad der er fakta. Vi kigger derfor på fem af de mest udbredte myter omkring silikonebryster i dette blogindlæg.

Kan brystimplantater flytte sig?

Ja. Du kan godt risikere, at dine brystimplantater roterer efter en operation. Man kan ikke gøre noget for endegyldigt at eliminere denne risiko, og selvom indgrebet udføres af en kompetent og dygtig kirurg, vil den lille risiko fortsat være tilstede.

Får du indopereret runde implantater, gør det ikke noget, at de roterer lidt, da det ikke vil kunne ses. Vælger du derimod dråbeformede implantater, vil det kunne ses, hvis de roterer. Dette kan du have med i dine overvejelser, når du skal vælge imellem dråbeformede og runde implantater.

I værste fald kan det være nødvendigt at operere igen, hvis dine implantater har flyttet sig. I nogle tilfælde kan det være svært at få dem flyttet tilbage på plads, og man kan desværre heller ikke gardere sig imod risikoen for, at de skulle finde på at rotere igen. Dog er risikoen for, at de drejer, generelt lille.

Kan silikonebryster punktere?

Både ja og nej. Før i tiden har man set eksempler på, at silikonebryster er ”punkteret”. Men med de skærefaste implantater, der bruges langt de fleste steder i dag, er risikoen for at et implantat brister inden for de første 10+ år forsvindende lille. Levetiden hænger sammen med kvaliteten af ens implantater. Hos CeriX benytter vi os bl.a. af Mentorimplantater, og med disse kan du forvente en levetid på minimum ti år med almindelig slitage.

Skulle der ske en brist på et implantat, vil det som regel skyldes en produktionsfejl, eller at implantatet er blevet skadet under indgrebet. Selv hvis et implantat skulle punktere, kan silikonen desuden ikke ”sive ud” i kroppen, og der er endnu ikke bevist nogen sundhedsmæssig fare ved, at et implantat punkterer.

Går et implantat i stykker, kan man foretage en ny operation, hvor det skadede implantat fjernes og et nyt sættes ind.

Er det farligt at få silikonebryster?

Nej. Der er ikke nogen sundhedsmæssig fare ved at få lavet silikonebryster. Det er klart, at der altid er en smule risici forbundet med et indgreb, hvad end det er en plastikoperation eller en ”almindelig” operation. Dog er risikoen for, at der opstår sundhedsskadelige komplikationer forsvindende lille og generelt ikke noget, du bør frygte for.

Hvis du ønsker at få lavet silikonebryster, bør du naturligvis vælge en pålidelig og dygtig kirurg samt en klinik med ordentligt udstyr. Hos CeriX har vi topmoderne udstyr og naturligvis fuldkommen hygiejniske operationsstuer. Desuden er vores kirurger blandt de dygtigste på verdensplan. Du er altså i gode hænder, hvis du bliver opereret hos os.

Vælger du en klinik, hvor udstyret ikke er i orden, eller hvor der ikke er styr på hygiejnen, er der naturligt nok en større risiko for, at der opstår komplikationer. Lad derfor være med at gå på kompromis på dette punkt – du skal trods alt gerne være glad for resultatet både nu og om flere år.

En af de meget omtalte komplikationer i forbindelse med brystkirurgi er kapseldannelse. Kapseldannelse sker, når kroppen laver en tyk hinde omkring et implantat. Kroppen vil altid danne en lille kapsel omkring et fremmedlegeme, men bliver denne kapsel tykkere end normaltvist, kan det føre til ubehag og smerte. Desuden kan det medvirke til, at brysterne bliver deforme.

Vil du undgå risikoen for kapseldannelse, kan du overveje at få en brystforstørrende operation med eget fedt. Ved et sådant indgreb tager man fedt fra et andet sted på kroppen og flytter dette til brysterne, hvorved disse får mere fylde. Det betyder, at der ikke kommer et fremmedlegeme ind i kroppen, og dermed danner kroppen heller ingen beskyttende hinde.

Kan jeg dyrke sport med silikonebryster?

Ja. Du kan dyrke sport fuldkommen som normalt med silikonebryster. Der er naturligvis en helingsperiode efter operationen, hvor du skal holde dig ro og derfor ikke må dyrke nogen form for motion, men når denne er ovre, kan du igen dyrke sport som normalt.

Der er forskel på, hvordan forløbet efter en operation helt konkret er afhængigt af, hvilket indgreb der er blevet foretaget. Når du får foretaget en brystforstørrende operation hos eksempelvis CeriX, vil du naturligvis blive nøje instrueret i, hvad du skal gøre efterfølgende for at opnå det bedst mulige resultat. Desuden vil du komme til tjek på klinikken, og derudover har du et direkte nummer, som du kan ringe til 24 timer i døgnet. Skulle der opstå problemer, eller skulle du have nogen spørgsmål, kan du altså nemt komme i kontakt med os døgnet rundt.

Cirka seks uger efter operationen kan du igen dyrke alverdens forskellige former for sport. Du kan begynde at gå ture inden da, men du bør også først begynde at cykle efter seks uger. Konsultér altid personalet på den klinik, du er blevet opereret på, hvis du er i tvivl om, hvad du må og ikke må. Ved at følge kirurgen og det øvrige personales vejledninger, får du det bedst mulige resultat.

Kan man amme med silikonebryster?

Ja. Det er en udbredt misforståelse, at man ikke kan amme med silikonebryster. Tidligere – inden metoderne til brystkirurgi blev finpudset – er det rigtigt, at der kunne være komplikationer forbundet med at amme efter at have fået foretaget et indgreb. Sådan er det imidlertid ikke længere, og i dag kan du således ganske roligt få lavet silikonebryster, selvom du gerne vil kunne amme.

Tidligere er kirtelvæv ofte blevet ødelagt i forbindelse med en brystforstørrende operation, og det har ødelagt muligheden for at amme. I dag er kirurgerne så dygtige, at kirtelvævet nærmest ikke bliver berørt ved et indgreb, og du vil derfor som udgangspunkt godt kunne amme med silikonebryster.

I visse tilfælde oplever kvinder, at de mister følsomheden i brystvorterne i forbindelse med en brystforstørrende operation. Skulle dét ske, kan der være en risiko for, at du ikke kan amme. Problemet er heldigvis langt fra udbredt i dag. Konsultér din kirurg, og tag en snak om fremtidsudsigterne, hvis du har et ønske om at kunne amme. På den måde ved du, hvilke muligheder du har.

Ønsker du at få foretaget en operation for at korrigere indadvendte brystvorter, er der større risiko for, at du ikke efterfølgende kan amme. Inden du har fået alle de børn, du gerne vil have, anbefales det derfor ikke at få foretaget en operation af brystvorterne, hvis du gerne vil kunne amme. Er du interesseret i at få et frisk pust til din skønne, nye morkrop, kan du tage et kig på vores Mommy makeover behandling her.

Kontakt os og book tid til forundersøgelse