Tilbage til oversigten
Kirurgi, Skønhed

Myter og fakta om fedtsugning

Kropskonturering, body sculpting, fedtreduktion og opstramning. Populært barn har mange navne! Populariteten af såvel ikke-kirurgisk som kirurgisk kropskonturering og fedtreduktion er ikke til at tage fejl af. Det ændrer dog ikke på, at fedtsugning stadig indtager førstepladsen, når det kommer til den mest effektive og populære form for fedtreduktion

Fedtsugning er et populært indgreb på tværs af både aldersgrupper og køn. Det er da heller ikke svært at forstå, idet resultatet af fedtsugning er permanent, og indgrebet kan udføres i både fuld bedøvelse og lokalbedøvelse afhængigt af hvilket område og hvor meget, der skal fedtsuges.

Trods utvetydig popularitet lever myterne om fedtsugning i bedste velgående.

Myte #1: Resultatet af fedtsugning er synligt her-og-nu

Fakta: Det er en smule mere nuanceret end som så. I forbindelse med operationen kan kirurgen se resultatet øjeblikkeligt i form af den mængde fedt (ml), der suges, ligesom kirurgen hele tiden vurderer, hvornår der er fedtsuget tilstrækkeligt i det pågældende område. Efter operationen er det helt almindeligt at være hævet i flere uger. For at mindske hævelse og væskeophobning rådes du til at bære kompressionsbeklædning i de første 6 uger, undtagen når du skal i bad. De fleste vil kunne se resultatet af fedtsugningen cirka 3 måneder efter operationen.

Myte #2: Fedtet finder bare andre steder hen

Fakta: Fedtcellerne ’vandrer’ ikke tilfældigt rundt i kroppen, når du har fået en fedtsugning. De områder, der ikke er fedtsuget, vil måske syne større, mens områderne, der er fedtsuget, altid vil se mindre ud, da fedtcellerne er fjernet permanent. Det er den primære grund til, at det for nogle vil se ud som om, at fedtet blot ”bevæger” sig andre steder hen. Men så længe du er vægtstabil, vil fedtet ikke bevæge sig andre steder hen, idet kroppens antal af fedtceller ikke ændrer sig. Det er alene fedtcellernes størrelse, der kan variere, hvilket afhænger af vægt og træningsvaner, men der er kun et begrænset antal fedtceller. Nogle mennesker er genetisk disponeret for et højere antal fedtceller end andre.

kropskonturering

Myte #3: Huden bliver slap efter en fedtsugning

Fakta: Hvis huden var fast og elastisk før fedtsugning, vil den blive slap som en “slatten ballon”…  Sådan hænger det heldigvis ikke helt sammen! Huden består af kollagene fibre, som sikrer, at den trækker sig sammen og fremstår spændstig. Foruden hudens naturlige evne til at trække sig fint sammen, findes i dag forskellige metoder til at booste processen og øge hudens eget niveau af kollagene fibre, f.eks. Ultherapy® og laserbehandling. Generelt er ung hud bedre i stand til at trække sig sammen end mere moden hud, hvor det i mange tilfælde kan være en fordel af hjælpe huden lidt ekstra på vej, f.eks. med laserbehandling.

Myte #4: Fedtsugning er en effektiv metode til vægttab

Fakta: Fedtsugning er ikke en slankekur. Fedtsugning er derimod en metode til at slippe af med genstridige fedtdepoter, som ikke er mulige at komme til livs ved sund kost og træning. Det er med andre ord en forudsætning, at du er normalvægtig (BMI under 27) for at få foretaget en fedtsugning. Fedtsugning handler snarere om kropskonturering, end det handler om slankekur. Det kan være, du har uønskede fedtdepoter, f.eks. på maven eller lårene, som er genetisk betinget og derfor stort set umulige at spise eller træne væk. Som grundregel gælder det, at fedtsugning, sund livsstil og træning er tre elementer, der hænger uløseligt sammen – det ene kan ikke erstatte det andet!

fedtfrysning_fedtsugning

Myte #5: Fedtsugning reducerer appelsinhud

Fakta: Cellulite, eller appelsinhud som det også kaldes, kan ikke fjernes eller reduceres med fedtsugning. Cellulite skyldes nemlig en kompleks hudstruktur, som ikke kan bedres ved at fjernes fedtet. Selv de slankeste personer kan have cellulite – og appelsinhud bliver ikke bedre af en fedtsugning, men kan faktisk forværres.

Myte #6: Fedtsugning er et lille indgreb

Fakta: Fedtsugning er et simpelt og sikkert indgreb, hvis det vel at mærke udføres af en erfaren kirurg, som har styr på teknikkerne og bruger det rette udstyr. Hvis man skal have fedtsuget mange større områder som for eksempel på maven er man på højkant i løbet af få dage, men man kan være øm i flere uger og have føleforandringer i huden i et par måneder.

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud

Selvom fedtsugning er en gennemtestet og særdeles effektiv løsning, når det kommer til at blive fri for genstridige fedtdepoter, så kan man også overveje at anvende fedtfrysning i stedet, hvor fedtcellerne fryses væk. Hvis du er i tvivl om, hvilken type behandling der passer dig bedst, så tag endelig kontakt til os, og lad os hjælpe dig med at få det udseende du drømmer om.