Tilbage til oversigten
Fedtreduktion, Gode råd, Kirurgi, Mommy Makeover

Fedt på maven: Maveplastik eller fedtsugning?

Hvis du har ekstra fedt eller løs hud på maven, har du måske overvejet plastikkirurgi som en løsning til at slippe af med det. Fedtsugning og maveplastik er to populære indgreb, hvis du ønsker at vinke farvel til fedtet eller den slappe hud på maven. Målet med begge indgreb er en flad(ere) mave, men hvilket er det rette for dig?

Valget mellem fedtsugning af maven og maveskindsoperation, også kaldet ’tummy tuck’, afhænger især af hvor meget løs hud, du har i maveområdet. Har du rigtig meget løs hud, vil maveplastik kunne fjerne det. Hvor en maveskindsoperation fjerner og opstrammer den løse hud, fjerner en fedtsugning alene overskydende fedt på maven. Med en fedtsugning suges fedtet ganske enkelt ud af kroppen. Når du kommer til indledende forundersøgelse forud for din operation, vil kirurgen vurdere, hvad der er den helt rette behandling for dig.

Fedtsugning kontra maveplastik?

Sammenlignet med en fedtsugning er en maveplastik mere omfattende. En mavefedtsugning er en relativt simpel procedure, hvor det uønskede fedt fjernes med en tynd kanyle, som suger fedtet ud og fjerner det permanent fra maven.

Fedtsugning af maven efterlader minimale ar, ligesom den efterfølgende hævelse og misfarvning hurtigt aftager.

En maveplastik er ikke lige så simpelt som en fedtsugning. Ved en maveskindsoperation lægges typisk et snit – indenfor bikiniområdet, så arret kan skjules efterfølgende. Snittets længde afhænger af hvor meget løs hud, der skal fjernes. Ved en stor maveplastik opstrammes og ’samles’ delte mavemuskler typisk også, så maven efterfølgende bliver flad. Endelig kombineres maveplastik og fjernelse af løs hud som regel også med en fedtsugning af uønsket fedt på maven. Til slut sys maveskindet sammen, og der anlægges dræn til at opsamle væske.

Stilles fedtsugning og maveplastik op overfor hinanden, står det klart, at en maveskindsoperation er et mere komplekst indgreb.

Design uden navn (1)

Ar efter fedtsugning og maveplastik?

Synlige eller usynlige ar spiller en stor rolle i beslutningen om enten fedtsugning eller maveskindsoperation. Arrene efter en fedtsugning af maven vil være små og lidt rødlige, men stort set usynlige allerede lige efter operationen.

Det er en lidt anden historie i forhold til ar efter en maveskindsoperation. Efter en maveplastik skal du være forberedt på at få et relativt langt ar, som ligger nedadtil på maven.

Arret lægges dog under trussekanten, så det nemt kan skjules. Umiddelbart efter din maveplastik vil arret være rødt og meget synligt. Sørger du for rolig og tålmodig heling, vil arret dog blive rigtig pænt og med tiden stort set usynligt.

Vi har alle forskellige hudtyper, og vi heler alle forskelligt, så det er svært at forudsige, hvordan arret i sidste ende kommer til at se ud, men sørger du f.eks. for at skærme arret fra solen og lade være med at ryge, er du godt på vej mod en flot heling.

permanent fedtreduktion

Hvad koster fedtsugning og maveplastik?

En fedtsugning af maven koster fra 18.900 kr. De fleste får fedtsuget flere områder, og opnår på den måde 50% rabat på fedtsugning af alle andre områder udover det dyreste. En maveskindsoperation er dyrere end en fedtsugning, men indgrebet er også mere omfattende – det samme gør sig gældende for det endelige resultat. Prisen for en maveskindsoperation ligger fra 22.000 kr.

Hvad skal du vælge?

Sammenholdes fedtsugning af maven med en maveskindsoperation, er en fedtsugning mere simpel og billigere.

Det rette valg afhænger dog af det resultat, du ønsker – og om du har meget løs hud, du ønsker at slippe af med. Har du ikke noget løs hud, er fedtsugning højst sandsynlig det rigtige indgreb for dig. Har du til gengæld meget slap og løs hud på maven, vil en maveplastik være den rette vej at gå for dig.

Både fedtsugning af maven og maveskindsoperation er effektive og sikre indgreb, resultatet afhænger i sidste ende af dit behov samt dine ønsker og forventninger til resultatet. Netop fordi vi alle har forskellige drømme og forventninger til resultatet, skal vi se dig til en uforpligtende forundersøgelse forud for et eventuelt indgreb.

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud